Dosar de politician: Cum se ascunde o afacere de miliarde de euro, care îl are în spate pe Liviu Dragnea (VIDEO)

Publicat: 20 01. 2015, 10:37
Foto: B1 TV

Liviu Dragnea, preşedintele executiv al PSD şi ministru al Dezvoltării, s-a aflat în vizorul anchetei emisiunii “Dosar de politician”, realizată de Silviu Mănăstire pe B1 TV. Dragnea patronează de cel puţin 6 ani reţeaua de baroni PSD, iar Mănăstire a prezentat reţeta sa de succes, modul de operare al baronului Liviu Dragnea şi reţeaua sa de influenţă.

Jurnalistul demonstrează că nu e vorba de vreo schemă ingenioasă, puterea preşedintelui executiv al PSD constând în banii, relaţiile personale şi în voturile aduse în PSD, fie direct, fie prin baronii săi.

Povestea unei afaceri de miliarde de euro începe la Teleorman, cu societatea de construcţii Tel Drum S.A. din Alexandria. Liviu Dragnea neagă şi astăzi că ar avea vreo legătură cu această firmă, însă procurorii DNA sunt de altă părere. Mănăstire desface iţele complicate ale acestei afaceri, în care sunt implicate nume grele şi care a adus companiei, în decurs de 10 ani, sute de milioane de euro din contracte cu instituţii publice. Din documentele intrate în posesia jurnalistului de investigaţii Silviu Mănăstire, reiese că Tel Drum va atinge în curând fabuloasa sumă de un miliard de euro încasaţi de la stat în ultimii zece ani.

Patronul real al Tel Drum nu există oficial, acţiunile acestei firme nu sunt nominale. “Patronul pot fi chiar eu sau baronul Dragnea”, spune Mănăstire. Ani la rând, Dragnea a negat că ar avea vreo legătură cu această societate. Dacă s-ar dovedi, însă, că lucrurile nu stau aşa, Dragnea ar înfunda puşcăria pentru multă vreme de aici încolo.

Detalii incendiare în video de mai jos.


Dosar de politician: Cum se ascunde o afacere de miliarde de euro