Președintele Consiliului Județean este un anume Bogdan Toader, poreclit Maimuța (prietenii îi spun în engleză Monkey). Juniorul Toader a făcut parte din brigada de băieți crescuți de Sebi Ghiță, fiind folosit la diverse operațiuni electorale dubioase. La Ploiești sunt o obișnuință bătăile electorale și folosirea clanurilor mafiote în campaniile electorale. De exemplu, interlopul Răzvan Alexe, cel care l-a turnat la procuratura pe Sebi Ghiță, a fost un fel de șef informal de campanie al fostului premier Adrian Năstase, atunci când acesta s-a ales deputat de Prahova. Informațiile arată că Bogdan "Maimuță" Toader a fost consilierul și prietenul deputatului Vlăduț Cosma, fiul baronului Mircea Cosma, șeful PSD Prahova. Toader nu avea niciun fel de experiență profesională, iar în anul 2012, la doar 29 de ani, a fost numit politic directorul grădinii zoologice de la Bucov. După numai 4 ani, Maimuță a ajuns tocmai președintele CJ Prahova, unul dintre cele mai bogate și puternice județe din țară; ceea ce este cu adevarat halucinant!
Lui Mircea Cosma i-a pus porecla același Sebi Ghiță, "Moșul sau Tătăița". Moșul Cosma a cedat funcția administrativă de președinte de Județ către cel poreclit Maimuța tocmai pentru că a ajuns deja la o vârstă venerabilă, dar și pentru că este urmărit penal; motiv pentru care i-a băgat în față pe băieții mai tineri, să-și rupă gâtul și ei în dosarele DNA; la fel, fiul baronului, Vlăduț, dar și fiica, Andreea, au fost atrași în combinațiile penale ale Moșului îmbătrânit în rele.
Așadar, Bogdan "Maimuța" Toader, alături de un anume Radu Oprea, au devenit liderii tineri și apretați ai PSD Prahova. Acest Radu Oprea a fost ales senator PSD în decembrie anul trecut și este la al doilea mandat de parlamentar; a fost lansat la apa în politică de același Sebi Ghiță, care l-a propulsat în 2012 pentru câteva luni în funcția de prefect de Prahova. Radu Oprea și Sebi Ghiță au fost parteneri de afaceri în compania MBTT Development. Oprea este o beizadea de Prahova, tatăl său Nicolae a fost viceprimarul orașului Ploiești la începutul anilor 2000. Alături de tatăl său, Radu Oprea a controlat grupul de companii Urban Ploiești; în timp ce tatăl său conducea primăria, firmele private care voiau să-și construiască sedii sau să facă investiții în Ploiești trebuiau să lucreze cu societatea Urban. Iar Primăria le oferea la timp autorizațiile de construcție. Majoritatea benzinăriilor din Ploiești de la OMV sau Rompetrol au fost construite de Urban. Mai departe, tânărul Radu Oprea a pus în practică ce a învățat în familie: adică afacerile pe seama statului.
Astfel, compania Urban Electric a câștigat contracte de milioane de euro de la instituții publice în Prahova: a modernizat școli la Brazi, a făcut sistemele de alimentare cu apă, canalizare și epurare pentru Primăria Brăneşti pentru 4 milioane de euro. O altă companie a senatorului Oprea, numită Eco Burn SRL, a câştigat licitații de neutralizare a deșeurilor la Spitalul Județean Prahova, dar și la Spitalul Floreasca din București. Pentru că nu s-a mulțumit doar cu banii de la stat, senatorul PSD Radu Oprea s-a jucat și de-a evaziunea fiscală. Procurorii l-au acuzat în anul 2014 că împreună cu asociatul său Mihail Ștefănescu au scos bani din firmele pe care le controlau, folosind metoda facturilor false. Senatorul Oprea ar fi apelat la rețeaua de evazioniști fiscali controlată de interlopul Răzvan Alexe. Alexe a spălat bani pentru politicienii din Prahova, bani obținuți din contracte cu statul, în special de la Consiliul Județean, condus atunci de baronul Cosma. Toată familia baronului, Sebastian Ghiță, polițiști și procurori, alături de o întreaga rețea politică, au beneficiat de pe urma ilegalităților interlopului Alexe. În final, după ce a fost arestat, Alexe i-a turnat pe toți la DNA. A fost nevoie de un interlop veritabil ca să-i bage la pușcărie pe interlopii politici din Prahova.
Dosar de Politician: Baronul de la Prahova, Mircea Cosma, și lupii tineri ai PSD