Doru Costea, eliberat din funcția de secretar de stat în MAE. Cristian Sporiș, numit secretar de stat în Ministerul de Finanțe

Publicat: 24 02. 2012, 19:29
Foto: business-forum.ro

Doru Costea a fost eliberat din funcția de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe (MAE). În locul lui Costea a fost numită Luminița Teodora Odobescu, până acum director general în MAE.

 

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a semnat decizia de eliberare a lui Doru Costea din funcţia de secretar de stat în MAE.

Doru Costea a fost numit recent ambasador în Republica Populară Chineză. Deciziile au fost publicate în Monitorul Oficial.

Totodată, premierul Mihai Răzvan Ungureanu l-a numit pe Cristian Sporiș în funcția de secretar de stat la Ministerul Finanțelor Publice, responsabil cu Trezoreria.

Cristian Sporiș este directorul executiv pe trezorerie şi arbitraj la Raiffeisen Bank, Cristian Sporiş.

Numirea a fost reglementată prin decizie a premierului publicată vineri în Monitorul Oficial.

Funcția de secretar de stat rămăsese vacantă după numirea lui Bogdan Drăgoi în fruntea Ministerului de Finanțe. Sporiş lucrează la trezoreria Raiffeisen din 2001, imediat după preluarea Băncii Agricole de către grupul austriac. În ianuarie 2003 a fost promovat director executiv al băncii pe trezorerie, iar din martie 2005 ocupă poziţia de director executiv al băncii pe aria trezorerie şi arbitraj.