Dominic Fritz (USR): Nu facem doar acuzații, avem dovezi clare de erori și fraude la Sectoarele 1 și 2. Nu cerem altceva decât renumărarea voturilor. Apărăm voturile cetățenilor! (VIDEO)

Dominic Fritz (USR): Nu facem doar acuzații, avem dovezi clare de erori și fraude la Sectoarele 1 și 2. Nu cerem altceva decât renumărarea voturilor. Apărăm voturile cetățenilor! (VIDEO)
Dominic Fritz, primarul USR al Timișoarei.

Dominic Fritz, primarul USR al Timișoarei și candidat la președinția partidului, a insistat că e nevoie de renumărarea voturilor acolo unde sunt suspiciuni de erori și fraude deoarece procesul electoral trebuie să fie corect, iar democrația apărată. Fritz a mai spus că în cazul Sectoarelor 1 și 2 și la Brașov nu e vorba de niște acuzații pur și simplu, ci sunt fraude dovedite. El a mai afirmat că în alte zone voturile au fost renumărate și într-unele chiar s-a schimbat câștigătorul.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat pe B1 TV.

Dominic Fritz, despre fraudele de la Sectoarele 1 și 2

„Nu sunt doar acuzații, sunt dovezi. Avem diferite cazuri, de la lucruri care mai degrabă par ca o neatenție, la lucruri care sunt fraude. Exemplul cel mai bun e că la Sectorul 2, la o secție, efectiv s-au inversa liniile și prin asta Mihaiu a primit, nu știu exact, 33 de voturi, și altă candidată 300 de voturi și toți au recunoscut că au vrut să scrie invers. Până la urmă, s-a renumărat și așa a fost și acum Mihaiu are 200 de voturi în plus, la o distanță de sub 300 de voturi între el și contracandidatul lui.

Acum au descoperit un caz evident de fraudă, în care un proces verbal semnat de reprezentantul USR și ceilalți reprezentanți a fost încărcat pe platforma AEP într-o altă formă, cu alte cifre, cu o semnătură fraudată. Asta e deja foarte grav.

La Sectorul 1 avem în total 2.000 de voturi care apar în procesele verbale, dar care nu se regăsesc nici la candidați, nici la voturi nule, deci efectiv au dispărut.

Sunt situații la Sectorul 2 unde sunt mai multe buletine decât voturi contorizate.

De asta spun că nu sunt doar acuzații, zvonuri, ca și cum cineva nemulțumit spune că s-a trișat, ci sunt dovezi foarte clare, sunt procese verbale unde s-au șters cifrele originale și s-au pus alte cifre”, a declarat Dominic Fritz.

Acesta a mai spus că în multe secții reprezentanții USR nu au semnat sau au semnat documente care au fost ulterior modificate.

Fritz: Nu vorbim despre a apăra voturile lui Mihaiu sau Armand, ci despre a apăra voturile cetățenilor

Fritz a afirmat apoi că multe sunt greșeli făcute din oboseală deoarece alegerile comasate s-au organizat prost, iar oamenii implicați în procesul electoral au stat și câte 30-40 de ore fără somn.

„Nu vorbim despre a apăra voturile lui Radu Mihaiu sau Clotilde Armand, ci despre a apăra voturile cetățenilor din Sectoarele 1 și 2, indiferent pentru cine au votat. Situația e peste tot în țară. La Brașov avem astfel de cazuri.

În alte zone s-au făcut renumărări când au văzut că cifrele nu pușcă (…) și au fost situații în care cu un vot s-a schimbat câștigătorul la renumărare. Noi nu cerem altceva decât să se renumere unde e vident că s-a făcut o greșeală”, a mai susținut primarul USR.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis