Dominic Fritz, despre familiile terorizate să își vândă casele: Cazul nu este singular, ci este un sistem în Timișoara și poate și în alte orașe. Trebuie să spunem „stop” undeva! (VIDEO)

Dominic Fritz, despre familiile terorizate să își vândă casele: Cazul nu este singular, ci este un sistem în Timișoara și poate și în alte orașe. Trebuie să spunem „stop” undeva! (VIDEO)
Foto: Dominic Fritz / Facebook

Cazul familiei terorizate să își vândă casa nu este unul singular, ci este un sistem în Timișoara și poate și în alte orașe, a declarat primarul Dominic Fritz, joi, pe B1 TV, la „Actualitatea” cu Tudor Mușat, în contextul luptei pe care a pornit-o în oraș împotriva clanurilor interlope.

Dominic Fritz, pe B1 TV, despre cazurile familiilor terorizate să își vândă casele

Întrebat ce se poate face în fața unor astfel de situații, primarul Timișoarei a explicat: „Eu cred că toată povestea asta nu ar fi necesitat neapărat intervenția primarului dacă nu mi-ar fi spus familia că de 20 de ani persistă o situație și nimeni nu ascultă, și s-au făcut nenumărate sesizări, încercări de a opri acest abuz, fără succes. În același timp, știm că acest caz nu este singular, ci este un sistem în Timișoara și poate și în alte orașe, în care familii sunt terorizate la ele acasă ca să fie forțate să își vândă proprietatea, și asta este o rană deschisă în Timișoara”.

„Doar acum o lună am eliberat o stradă, am recuperat o stradă care a fost ocupată ilegal, și atunci domnul respectiv, care a ocupat această stradă ilegal, ne-a spus în față «sunt unii mai mari ca tine la București, o să vezi tu ce ți se întâmplă» și a spus «o să te cumpăr și pe tine», adică tema nu doar a incapacității justiției și a instituțiilor de stat să protejeze cetățenii, dar de fapt complicitatea lor, complicitatea administrației locale în trecut este o temă extrem de dureroasă pentru timișoreni și eu cred că și pentru țară, și tocmai de aceea există această dezbatere cred că importantă”, a adăugat Dominic Fritz.

Dominic Frtiz: Trebuie să spunem „stop” undeva!

„Eu cred că am o responsabilitate, ca primar, să fiu, pe de o parte, de partea victimelor, și dacă eu n-aș fi ridicat vocea mea, probabil această femeie n-ar fi fost ascultată, și în același timp, bineînțeles, să fac acest apel, așa cum am făcut, la instituțiile statului să nu mai acceptăm această «normalitate». Pentru că, încă o dată, nu este ceva ce a apărut acum, ci se pare că a fost o situație acceptată de ani de zile, de zeci de ani de zile, și trebuie să spunem «stop» undeva”, a continuat edilul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`