Dominic Bruynseels, înlocuit în fruntea BCR de actualul CEO al filialei Intesa din Ungaria

Publicat: 17 01. 2012, 22:01
Foto: ziuaveche.ro

Dominic Bruynseels va fi înlocuit în funcția de președinte executiv al BCR de Tomas Spurny, actualul director general al CIB Bank Ungaria, parte a grupului italian Intesa Sanpaolo, informează Mediafax.

Dominic Bruynseels a preluat funcţia de preşedinte executiv al BCR la 1 iulie 2008, iar mandatul său urma să se încheie la mijlocul acestui an.

Andreas Treichl, directorul executiv al grupului Erste, care deţine BCR, urmează să vină la Bucureşti pentru a anunţa numirea noului CEO.

Tomas Spurny este fostul director al fondului de investiții PPF. Cu dublă naţionalitate, cehă şi americană, Spurny are 46 de ani şi s-a ocupat în trecut de restructurarea şi privatizarea celei de-a doua bănci ca mărime din Cehia, preluată de Societe Generale.

Spurny şi-a început cariera în banking la Manufacturers Hanover Trust (New York) şi a lucrat ulterior la European American Bank (New York). Între 1994 şi 1999 a activat ca asociat la McKinsey & Company Inc, cu atribuţii pe consultanţă pe servicii financiare pentru clienţii din întreaga lume, după care a intrat în sistemul bancar din Cehia.

Spurny a fost timp de cinci ani preşedinte executiv al Vseobecna Uverova Banka, subsidiara Intesa din Slovacia. În 2007, el a fost numit director general şi preşedinte al consiliului director al PPF Cehia, iar din martie 2009 se află la conducerea CIB Bank Ungaria.