Doi mari creditori ai PNL au dat partidul în judecată

Doi mari creditori ai PNL au dat partidul în judecată
Foto: financiarul.com

Doi dintre cei mai mari creditori ai PNL, două firme conduse de Dinu Patriciu și Dan Voiculescu, au dat în judecată partidul pentru neplata datoriilor din campania prezidențială, conform Gândul.

Prima companie care a dat partidul în judecată este Editura Intact SRL, patronată de Voiculescu, pentru o datorie de circa 60.000 de euro.

În urma discuţiilor pe care le-am avut cu cei de la Editura Intact le-am explicat că vom plăti întreaga sumă, iar ei ne-au promis că îşi vor retrage acţiunea din instanţă. Nu sunt probleme mari cu acest contract, îl vom plăti. La ei a fost vorba de o chestie procedurală, acţionându-i în judecată pe toţi cei care aveau datorii„, a declarat liberalul Rareș Mănescu.

Cea de-a doua companie, Odyssey Communication, patronată în proporție de 60% de Patriciu, reclamă datorii de circa 600.000 de euro.

Este normal să se întâmple acest lucru după ce Dinu Patriciu şi-a reconsiderat poziţia faţă de PNL„, au declarat surse din partid.

Datoriile acumulate de PNL, în urma campaniei prezidențiale a lui Crin Antonescu, sunt estimate la 2,7 milioane de euro.

Sunt datorii contractate în timpul campaniei electorale din care s-au plătit o parte, cu altele s-a întârziat şi sunt relaţii care se rezolvă prin discuţii cu respectivele grupuri. În aceste litigii de natură comercială vom găsi metodele de a le rezolva prin dialog cu firmele respective, cu Intact şi Odyssey, fără să discut eu chestiunea această nici cu Dan Voiculescu, care este partenerul meu politic şi nici cu Dinu Patricu, cu atât mai puţin„, a declarat Antonescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seara în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)