UPDATE // Reacția Poliției, după scandalul monstru provocat de doi deputați PSD într-un fast-food

Publicat: 07 07. 2020, 09:17

UPDATE, 7 iulie, ora 11.10 // Ciprian Romanescu, purtător de cuvânt al Poliției Capitalei, a povestit, în cadrul Știrilor B1 TV, episodul cu cei doi deputați PSD care au fost amendați de o patrulă, marți dimineață, după ce au refuzat să poarte mască de protecție și au devenit recalcitranți. Oficialul a explicat că, atunci când a sosit echipajul, atât Adrian Solomon, cât și Irinel Ioan Stativă purtau mască, dar au fost agresivi „verbal” cu agenții.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

„O să vă spun ce s-a întâmplat. În această dimineață, o patrulă a Serviciului de Poliție pentru Centrul Vechi din cadrul Poliției Capitalei a fost solicitată de agenți de pază ai unui restaurant de tip fast-food din Sectorul 3 să intervină, întrucât în interiorul localului se afla un bărbat care refuza să poarte mască de protecție, având un comportament recalcitrant. Colegii au depistat persoana în cauză, iar în urma discuțiilor purtate cu acesta le-au fost adresate expresii jignitoare, având o atitudine sfidătoare la adresa colegilor mei. Alături de persoana în cauză se mai afla un bărbat, care la rândul său a manifestat un comportament similar. Cei doi bărbați au fost sancționați contravențional cu două amenzi în valoare totală de 2.600 de lei pentru provocarea ori participarea efectivă la scandal în locuri publice și pentru proliferarea de injurii sau expresii jignitoare”, a declarat Romanescu.

Întrebat dacă deputații PSD în cauză au fost sancționați și pentru nepurtarea măștii, el a răspuns: „Am fost sesizați, într-adevăr, de agenții de pază cu privire la acest aspect, că nu doreau să poarte mască. La sosirea colegilor mei, cele două persoane aveau măști, iar din această cauză nu au fost sancționați și cu privire la nepurtarea măștii de protecție”.

„Cu siguranță, colegii mei o să obțină și imaginile de la acel local și în urma analizării lor o să ia măsura, potrivit legii”, a mai spus Ciprian Romanescu.

Deputații PSD Adrian Solomon și Irinel Ioan Stativă au fost amendați de o patrulă de poliție din cadrul DGPMB, marți dimineață, după ce au refuzat să poarte masca de protecție și au devenit recalcitranți, adresând cuvinte jignitoare agenților.

Doi deputați PSD, scandal monstru într-un fast food din Capitală. Au refuzat să poarte mască și le-au adresat insulte polițiștilor

Cei doi demnitari social-democrați erau la un fast-food din Centrul Vechi al Capitalei, marți, iar angajații localului i-au îndemnat să poarte masca de protecție, după cum prevede setul de reguli de siguranță sanitară pentru prevenirea și limitarea răspândirii de COVID-19. Cum Solomon și Stativă nu s-au lăsat înduplecați nici măcar după intervenția agenților de pază ai restaurantului, a fost solicitată intervenția poliției.

Odată ajunsă poliția, Adrian Solomon și Irinel Ioan Stativă nu s-au calmat, ba chiar le-au adresat mai multe insulte polițiștilor. În cele din urmă, cei doi au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 2.600 de lei – 1.600 de lei pentru Solomon, respectiv 1.000 de lei pentru Stativă -pentru provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri publice și pentru proliferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare în public.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Masca de protecție, obligatorie în spații închise pe fondul stării de alertă

Masca de protecție a devenit obligatorie în spațiile închise din România odată cu intrarea în starea de alertă. Anunțul era făcut chiar de către președintele Klaus Iohannis, la momentul când șeful statului anunța o primă relaxare de ansamblu a restricțiilor impuse la jumătatea lunii martie.

„Una dintre măsuri este cea cu masca de protecție. Am decis ca după data de 15 mai, toată lumea va fi obligată să poarte măști de protecție în spațiile publice închise și atunci când folosim transportul public în comun. Această măsură nu este limitată în timp. Vom putea să renunțăm la purtarea măștii poate la anul, când această pandemie va fii sub control și nu mai există riscul infectării.După data de 15 mai, vom renunța la restrângerile care privesc persoane. Nu vom prelungi restricțiile de deplasări individuale. Vom putea să ne deplasăm în spații publice fară să trebuiască să declarăm în prealabil unde mergem și de ce mergem”, declara președintele Iohannis, în aprilie.

Între timp, nu numai că starea de alertă a fost prelungită, dar premierul Ludovic Orban afirma recent că, pe fondul situației din ultimele zile, ar fi gata să extindă din nou starea excepțională de pe teritoriul țării.

„După numărul de cazuri din ultimele zile, dacă astăzi ar trebui să iau decizia cu privire la prelungirea stării de alertă pentru mâine, aş propune prelungirea stării de alertă şi aş decide prelungirea stării de alertă. Vedem până în data de 15 care va fi evoluţia. Rămân totuşi încrezător, optimist, fac din nou apel la oameni să nu asculte glasurile de sirenă ale celor care le spun să nu respecte regulile, care îi instigă efectiv să nu se ferească de acest pericol care există. În măsura în care un număr mare de oameni vor respecta regulile, riscul de infectare se va reduce şi numărul de cazuri se va reduce”, a declarat Ludovic Orban, într-un inteviu pentru Digi 24, potrivitAgerpres.