DNA: Dosarul privind certificatul de revoluționar al lui Marcel Ciolacu e încă în lucru / Cazul a fost disjuns acum mai bine de 2 ani / Liderul PSD, în 2019: „Nu-mi faceți o vină că nu am murit la Revoluție!”

DNA: Dosarul privind certificatul de revoluționar al lui Marcel Ciolacu e încă în lucru / Cazul a fost disjuns acum mai bine de 2 ani / Liderul PSD, în 2019: „Nu-mi faceți o vină că nu am murit la Revoluție!”
Marcel Ciolacu, președintele PSD. Foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Urmărirea penală începută de DNA în dosarul privind certificatele de revoluţionar, care îl vizează, printre alții, și pe liderul PSD Marcel Ciolacu, încă este in rem, deci nicio persoană nu are deocamdată calitatea de suspect sau inculpat. DNA a venit cu această precizare în contextul în care procurorul-șef Crin Bologa nu a putut clarifica, într-un interviu recent, în ce stadiu se află sesizarea referitoare la certificatul de revoluționar obținut de președintele PSD.

„Dosarul la care faceți referire nu a fost soluționat, urmărirea penală fiind începută doar in rem. Prin urmare, nu există persoane care să aibă calitatea de suspect sau inculpat în acest dosar. Alte informații nu pot fi comunicate, deoarece le sunt incidente dispozițiile art. 12 alin.1 lit. e și f din Legea 544/2001”, a transmis DNA pentru G4Media.

Recent, procurorul-șef DNA, Crin Bologa, a declarat pentru Europa FM că Marcel Ciolacu nu are calitatea de suspect sau inculpat în vreo cauză, dar nu a clarificat în ce stadiu se află sesizarea referitoare la certificatul de revoluționar obținut de acesta.

„S-au dat și clasări. Nu știu exact. Dacă o să faceți o cerere în scris, sau mâine, sau telefonic, pot să verific. Din câte știu, nu s-au închis toate dosarele, dar s-au dat soluții de toate categoriile, dar nu pot să afirm că la DNA există un dosar Ciolacu, că nu există așa ceva”, a afirmat Bologa.

Marcel Ciolacu are certificat de revoluționar. Reclamația depusă împotriva sa

Amintim că președintele PSD are calitatea de ”Luptător cu Rol Determinant în Victoria Revoluției Române din Decembrie 1989”.

Revoluționarul Marian Moroșanu, zis ”Ceaușescu”, acuzase că mai multe persoane ar fi dobândit ilegal calitatea de ”Luptător cu Rol Determinant”, deci și privilegiile ce decurg din aceasta. În octombrie 2020, DNA i-a comunicat soluția de clasare față de mai mulți revoluționari pe care acesta îi reclamase.

Totuși, procurorul de caz Mihai Prună a disjuns cercetările față de 12 persoane, printre care și Marcel Ciolacu. G4Media precizează că acest procuror e fratele fostului ministru al Justiției din Guvernul Cioloș, Raluca Prună.

Ce declara Marcel Ciolacu despre certificatul său de revoluționar

„Nu-mi faceți o vină pentru faptul că n-am murit sau pentru că n-am stat în casă de Revoluție. Sunt mândru că am fost la Revoluție. N-am cerut niciun ban statului român pentru faptul că am fost la Revoluție, dar nu mă faceți vinovat de lucrul acesta, pentru că nu vă permit”, a afirmat liderul social-democraților în decembrie 2019.

Ciolacu făcuse declarațiile în contextul în care o investigație Recorder dezvăluia că el a primit pentru titlul de revoluționar un hectar de teren pe raza comunei buzoiene Săpoca, pe care ulterior l-a vândut. Mai mult, la începutul lui 2019 Marcel Ciolacu a depus cerere pentru a obține titlul de „luptător cu rol determinant în victoria Revoluției Române”. Diferența dintre cele două titluri este că acesta din urmă vine la pachet și cu o indemnizație lunară.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`