Dispută între partidele din Germania, pe tema imigranților români și bulgari

Publicat: 27 03. 2013, 16:58
Imigranţii români şi bulgari au ajuns motiv de dispută între partidele din Germania. Dacă ministrul de Interne a cerut controale tot mai stricte pentru românii care vin să muncească în Germania, ministrul...

Imigranţii români şi bulgari au ajuns motiv de dispută între partidele din Germania. Dacă ministrul de Interne a cerut controale tot mai stricte pentru românii care vin să muncească în Germania, ministrul Muncii a declarat că totul nu reprezintă decât o panică exagerată. Numai în ultimele luni ale anului 2012, peste 150.000 de români şi bulgari au ajuns în Germania.

Cele mai populate oraşe germane de către români sunt Duisburg, Dortmund, Koln şi Dusseldorf. Motiv pentru care liderul Partidului Social Democrat din Germania a acuzat guvernul că nu a gestionat aşa cum trebuie situaţia. În plus, demnitarul a cerut ajutor pentru respectivele zone din cauza suprasolicitării municipalităţilor.

Preşedintele social democrat este convins că după 1 ianuarie 2014, venirea în Germania a tot mai multor europeni săraci va duce la adevărate cataclisme sociale şi culturale. De aceeaşi părere este şi ministrul german de Interne, Hans-Peter Friedrich, care a cerut controale mult mai severe pentru imigranţi din cauza fraudelor comise pentru a beneficia de ajutor social.

Teama social democraţilor nu este împărtăşită însă şi de membrii Partidului Verzilor. Aceştia l-au acuzat pe Friedrich de populism în urma măsurilor cerute. Şi ministrul Muncii şi al Integrării este mai indulgent cu românii.

Acesta este de părere că în jurul problemei imigraţiei românilor s-a creat o adevărată panică exagerată. Germania nu este însă singura ţară care nu vrea ridicarea restricţiilor pentru români şi bulgari. Şi britanicii se tem că tot mai mulţi imigranţi vor năvăli în Regatul Unit pentru dupa 1 ianuarie 2014.