Dispută între liberali și social-democrați pe tema legalizării bacșisului: PNL, partid anarhist

Publicat: 23 04. 2015, 22:07

Senatorul PSD Gabriela Firea a afirmat, joi, prin intermediul unui comunicat de presă, că PNL se comportă ca un partid anarhist.

Declarațiile senatoarei vin în contextul nemulțumirilor liberalilor cu privire la proiectul înaintat de Guvern- al fiscalizării și legalizării bacșișului,

Firea afirmă că acest proiect poate avea un impact masiv în lupta împotriva evaziunii fiscale, afirmând că în peste 20 de stat bacșișul este legal.

„Înețelegem că liberalii, prin vocea unor parlamentari, se opun încă unui proiect înaintat de Guvern-acela al fiscalizării și legalizării bacșișului. Nu aș vrea să mă refer acum la impactul pozitiv pe care această măsură poate să îl aibă în cadrul luptei împotriva evaziunii fiscale. În schimb, i-aș îndemna pe cei din „noul PDL” să spună deschis dacă au impresia că sectorul de turism este în haos în cele peste 20 de alte state care de asemenea au legalizat bacșișul”, a transmis Firea.

Senatorul social-democrat afirmă că liderii PNL au ajuns să spună „nu” militărește tuturor măsurilor venite din partea coaliției de guvernare.

„Un partid care se opune oricărei soluții rezonabile de creștere a încasărilor bugetare ne duce cu gândul la o formațiune anarhistă, nicidecum la una liberală. Dar faptul că liderii PNL au ajuns să spună nu militărește absolut tuturor măsurilor constructive venite din partea coaliției de guvernare deja nu mai miră pe nimeni”, a continuat Firea.