Dîncu (PSD): Nici noi nu vrem liste comune cu PNL în alegeri / PNL ar putea fi pe locul 2 la europarlamentare, înaintea AUR, dacă scrutinul s-ar comasa cu localele (VIDEO)

Publicat: 31 01. 2024, 09:45
Actualizat: 31 01. 2024, 10:08
Sursă foto: captură YT

Vasile Dîncu, preşedintele Consiliului Naţional Politic al PSD, a declarat miercuri, pentru B1 TV, că nici PSD nu vrea liste comune cu PNL în alegeri deoarece e pe primul loc, iar listele comune l-ar dezavantaja.

Dîncu a mai spus că PNL ar putea să obțină locul 2 la europarlamentare, peste AUR, dacă, de exemplu, acest scrutin va fi comasat cu localele. Dar asta depinde tot de PNL, dacă vine cu o propunere convingătoare de comasare.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Bună dimineața, România!”, moderată de Alex Vlădescu pe B1 TV.

Nici PSD nu vrea liste comune cu PNL la alegeri

„Nici noi nu agreăm să mergem pe liste comune. Dacă am avea un program de coaliție și un program pe termen lung cu PNL pentru a continua ce am făcut până acum, atunci sigur că s-ar putea accepta, dar pentru noi nu e acceptabil, suntem partidul de pe primul loc și partidul de pe primul loc, atunci când se fac liste comune, de regulă pierde din potențial”, a declarat Vasile Dîncu, în contextul în care și Nicolae Ciucă, liderul PNL, a declarat că ei vor merge singuri, fără PSD, în alegeri.

AUR sau PNL pe locul 2 la europarlamentare?

Întrebat dacă pe locul 2 în preferințele alegătorilor e PNL sau AUR, Dâncu, de profesie sociolog, a răspuns: „Depinde. Există o competiție între cele două partide. În cele mai multe sondaje, în ultima vreme, apare AUR pe locul 2, dar și PNL e pe 3. Poate dacă s-ar comasa alegerile europarlamentare cu cele locale, PNL ar fi avantajat, că ar avea posibilitatea prin mulți aleși locali să ducă mai mult electorat la vot și ar putea să ia locul 2”.

„Depinde de PNL (comasarea alegerilor), pentru că un proiect de genul acesta nu poate veni cu cerere abstractă, chiar pusă prin alții, ci ar trebui să vină cu o propunere completă, care să se întindă pe întreg ciclul electoral”, a mai precizat Vasile Dîncu.