Dîncu: „Nu cred că va fi un mare avantaj pentru PNL candidatura lui Iohannis la Senat, dată fiind încrederea pe care o mai mare” / Șansele ca PSD să voteze amendamentul ce-l ajută pe Iohannis (VIDEO)

Dîncu: „Nu cred că va fi un mare avantaj pentru PNL candidatura lui Iohannis la Senat, dată fiind încrederea pe care o mai mare” / Șansele ca PSD să voteze amendamentul ce-l ajută pe Iohannis (VIDEO)
Sursă foto: captură YT

Europarlamentarul PSD Vasile Dîncu e de părere că o eventuală candidatură a lui Klaus Iohannis la Senat, pe listele PNL, mai mult îi va dezavantaja pe liberali, dată fiind încrederea scăzută de care se bucură acesta după 10 ani de mandat la Cotroceni.

Declarațiile au fost făcute în cadrul Știrilor B1 TV, prezentate de Alex Vlădescu, în contextul în care PNL-iștii au depus un amendament care-i permite lui Klaus Iohannis să candideze la alegerile din 1 Decembrie pentru a ajunge senator, fără să încalce Constituția. Dîncu nu exclude din start ca PSD-iștii să voteze acest amendament.

Dîncu, despre posibilitatea ca Iohannis să fie candidat la Senat

„Să vă spun sincer, noi nu am discutat acest aspect. Ne așteptăm ca colegii noștri de la PNL să vină în coaliție, care încă funcționează, și să discutăm această temă. Vom vedea, nu am luat o decizie. Văd reacția colegilor de dreapta, despre care dl Ciucă spune că vor face coaliție după guvernare, și-i văd foarte ”încântați” de noul star al politicii noastre, dl Iohannis, care vrea să intre în Parlament.

Cea mai grea decizie nu e a noastră, e pentru PNL, pentru că dl Iohannis, după 10 ani, dacă se și angrenează în alegeri, cu siguranță că alegerile vor fi despre deceniul Iohannis și nu știu dacă-i va ajuta pe colegii noștri liberali acest lucru. Dacă ne uităm în sondaje la încrederea cu acre a rămas după 10 ani, nu cred că e un mare avantaj pentru colegii noștri liberali. Dar eu nu mă pronunț, că va trebui să discutăm în coaliție”, a declarat Vasile Dîncu.

Întrebat dacă PSD-iștii ar vota, totuși, o astfel de inițiativă, Dîncu a răspuns: „Eu nu cred că e neapărat un cap de țară să-i permiți cuiva să-și valorifice posibilele șanse să ajungă senator, dar fiind o chestiune politică și destul de importantă pentru configurația viitoare a dezbaterilor electorale sigur vom discuta împreună. Eu zic că n-o să respingem din start cum fac colegii lor de dreapta, dar va trebui să discutăm asta”.

Amendament cu dedicație pentru Iohannis

Amintim că PNL-iștii au depus, miercuri, un amendament care-i permite președintelui țării să candideze la alegerile parlamentare pe listele unui partid, fără să încalce Constituția.

PNL a depus amendamentul în contextul în care de câteva zile se speculează că Iohannis vrea să ajungă senator în noua legislatură, căci nu i-au reușit planurile de a obține o funcție europeană după ce-și termină mandatul de președinte.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`