Din politica mioritică: MINUNILE moțiunii de cenzură! PREMIERE ISTORICE! (VIDEO)

Din politica mioritică: MINUNILE moțiunii de cenzură! PREMIERE ISTORICE! (VIDEO)

Moţiunea de cenzură a PSD împotriva. PSD a creat o adevărată "corolă de minuni" a lumii politice din România.

"Prima moţiune de cenzură a Puterii împotriva propriului Guvern", dar şi "Primii miniştri care au votat împotriva lor înşişi" sunt doar două dintre paradoxuri.

Din politica mioritică: MINUNILE moțiunii de cenzură! PREMIERE ISTORICE!

#DIRECT_ONE_gztsjz#

Moţiunea PSD-ALDE a adus mai multe premiere pentru istoria post-decembrista a Romaniei.

Poate cea mai ciudata situatie a fost cea generata chiar de catre cei de la PSD. A fost Prima moţiune de cenzură a Puterii împotriva propriului Guvern. Aşadar, după nici jumătate de an de la instalarea propriului guvern, PSD şi ALDE au trecut la represalii şi au dorit să scape de un premier devenit incomod.

Tot in "premieră", a fost Prima moţiune de cenzură nevotată de Opoziţie. Inclusiv parlamentarii UDMR, care spijineau fără să fie la guvernare, au ieşit din sală.

Şi o altă "minune" din peisajul politic autohton: Primii miniştri care votează împotriva lor înşişi. Miniştrii demisionari au acceptat, prin vot, propriul eşec. Chiar dacă nu le-a picat bine multora dintre ei.

Cabinetul Grindeanu a fost şi Primul Guvern demis de Grupul minorităţilor naţionale.

Mai mult, membrii fostului cabinet, pot deveni şi ai.noului cabinet.

Astfel, pentru prima oara, dupa trecerea motiunii avem ministrii care isi revoca demisiile. Cea care a dat semnalul a fost Olguta Vasilescu. Aceasta a anuntat ca memebrii cabinetului sunt gata să asigure interimatul până la numirea noului guvern.

A existat şi Primul parlamentar care nu ştie cum a votat. Liderul Grupului minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian, a declarat, nonşalant, că a luat bilele de vot în mână fără să se uite la ele şi le-a băgat în urme la întâmplare

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră