Diana Stoica (USR), despre situația de la Spitalul Sf Pantelimon: În continuare, rămâne cu prea multe semne de întrebare. Nu avem niciun răspuns, iar Rafila nu știu ce mai caută în fruntea ministerului (VIDEO)

Diana Stoica (USR), despre situația de la Spitalul Sf Pantelimon: În continuare, rămâne cu prea multe semne de întrebare. Nu avem niciun răspuns, iar Rafila nu știu ce mai caută în fruntea ministerului (VIDEO)
Sursa foto: Diana Stoica / Facebook

Deputata USR, Diana Stoica, a comentat în emisiunea Actualitatea, moderată de Tudor Mușat, pe B1 TV, situația de la Spitalul Sf Pantelimon, în urma căreia 17 oameni ar fi murit în doar 4 zile.

„Rafila ne-a mințit de mai multe ori”

Diana Stoica a precizat că în continuare sunt multe semne de întrebare și că nu avem niciun răspuns. Deputata se întreabă de ce Alexandru Rafila încă se mai află la conducerea Ministerului Sănătății și de ce doar cei aflați în subordinea ministrului își dau demisia.

“Ideea este că dacă domnul Rafila ar fi făcut ceea ce cu toții i-am cerut deja de o lună de zile, respectiv să publice ordinul de ministru prin care a constituit echipa Corpului de Control, să ne spună care a fost obiectivul și raportul acestui Corp de Control, nici n-am mai fi avut vreun fel de dubiu cu privire la ce s-a întâmplat acolo. Dar domnul Rafila ne-a mințit de mai multe ori, în aprilie-mai a spus că nu e nimic în neregulă, apoi ne-a spus că nu a existat niciun medic în echipa Corpului de Control și că a fost un control administrativ, ceea ce este fals, pentru că Ministerul Sănătății are Inspecția sanitară care are ca atribuții controlul serviciilor medicale și calitatea serviciilor medicale prestate de o unitate spitalicească și în continuare rămâne cu prea multe semne de întrebare pe o speță, unde, indiferent din ce considerente, au murit 20 de oameni în câteva zile.

Nu avem niciun răspuns, iar domnul Rafila nu știu ce mai caută în fruntea ministerului. El a venit să-i ceară demisia șefului de la Pantelimon, acum vedem un domn din subordinea sa care și-a dat demisia, dar dânsul în momentul în care a pierdut 740 de milioane din PNRR, în momentul în care a făcut țăndări planul de cancer, în momentul în care ne-a ascuns de luni bune de zile o mizerie, probabil, vom afla în curând ce s-a întâmplat acolo la Pantelimon, dânsul e tot în funcție.

Nu răspunde cu funcția dânsul? Răspund doar cei de sub dânsul?”, a spus deputata.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`