Diana Stoica (USR), despre scandalul privind planșeul Unirii: În mijlocul orașului București, capitală europeană, Băluță s-a apucat să facă niște lucrări ilegale (VIDEO)

Publicat: 15 10. 2024, 19:30
Foto: Diana Stoica / Facebook

Deputata USR, Diana Stoica, a vorbit în emisiunea Bună, România!, moderată de Răzvan Zamfir și Radu Buzăianu, pe B1 TV, despre scandalul dintre Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, și primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, privind planșeul Unirii.

„Nu se fac lucrurile așa, pe genunchi”

Diana Stoica a declarat că nu a mai întâlnit niciodată o situație în care un primar să înceapă lucrări ilegale pe un teren care nu îi aparține și pentru care nu are autorizație. Aceasta a subliniat că acțiunile primarului Băluță au generat o serie de probleme în mijlocul Bucureștiului, subliniind importanța obținerii avizelor necesare de la diverse instituții.

“În primul rând, n-am mai întâlnit niciodată o situație în care un primar s-a dus în mod ilegal să lucreze pe un teren care nu-i aparține și pentru care nu avea autorizație, că de la asta a pornit, practic, toată șarabanda. În mijlocul orașului București, capitală europeană, domnul Băluță s-a apucat să facă niște lucrări ilegale, fără să se asigure în vreun fel că respectă … că motivul pentru care sunt necesare acele avize de la atâtea instituții, e fix faptul că în subteran, față de ceea ce vedem noi la suprafață, copăcei și asfalt, sunt mai multe rețele, metrou, apă, deci multe lucruri care necesită avizul celor care le întrețin.

Și de aceea e atât de important să avem aceste avize de la toate instituțiile implicate, în baza cărora Primăria Capitalei emite autorizația de construcție și, bineînțeles, după aceea te poți apuca de treabă. Dar nu te apuci, așa, tu să faci ceva.

(…) Nu se fac lucrurile așa, pe genunchi”.