Diana Stoica (USR), despre ororile comise în Spitalul Sf Pantelimon: Mi-e greu să înțeleg ce s-a întâmplat acolo și de ce atâta vreme Corpul de Control al ministrului Sănătății a încercat să ascundă, mai degrabă, decât să descopere (VIDEO)

Diana Stoica (USR), despre ororile comise în Spitalul Sf Pantelimon: Mi-e greu să înțeleg ce s-a întâmplat acolo și de ce atâta vreme Corpul de Control al ministrului Sănătății a încercat să ascundă, mai degrabă, decât să descopere (VIDEO)
Foto: Diana Stoica / Facebook

Deputata USR, Diana Stoica, a fost prezentă în emisiunea Actualitatea, moderată de Tudor Mușat, pe B1 TV, unde a comentat situația șocantă de la Spitalul Sf Pantelimon.

„Mi-e greu să înțeleg ce s-a întâmplat acolo”

Diana Stoica a precizat că nu înțelege de ce Corpul de Control al ministrului Sănătății a încercat să ascundă ce s-a întâmplat acolo, în loc să descopere care este adevărul, de fapt.

“În primul rând, eu cred că e important să avem în vedere perspectiva pacientului, pentru că, indiferent de certuri, de ce se întâmpla între anumiți colegi acolo, asta nu înseamnă că pacienții trebuie să sufere. În al doilea rând, am tot respectul pentru majoritatea medicilor din România, o bună parte dintre prietenii mei buni sunt medici, o parte dintre ei chiar ATI-iști.

Mi-e greu să înțeleg, vă spun sincer, ce s-a întâmplat acolo și de ce atâta vreme Corpul de Control al ministrului Sănătății a încercat să ascundă, mai degrabă, decât să descopere. De ce nu avem curajul să vedem, să fim onești, să înțelegem cu toții ce s-a întâmplat acolo”, a precizat deputata.

„Nu există un motiv de bun simț pe care eu să pot să-l înțeleg”

“Mi-e greu să deslușesc sau să împărțim noi, aici, dreptatea, nefiind bineînțeles nici de specialitate, dar nu există un fir logic sau un motiv, efectiv, de bun simț, pe care eu să pot să-l înțeleg.

Mi-e greu să cred și de ce aceste 2 doctorițe, una dintre ele născută în același an cu mine, în floarea carierei, tinere ATI-iste ar fi început să omoare, efectiv, pacienți.

Astea sunt acuzațiile pe care le aduc procurorii, bineînțeles că nu e nimic probat. De ce ar fi făcut acest lucru? Și dacă avem o problemă în ceea ce privește numărul de paturi din ATI, știm oricum că avem în general o problemă cu infrastructura spitalicească din România, cu resursele medicale, cu substanțele care se administrează, adică haideți să avem curajul, să ne uităm la problemele reale înainte.

Pe mine m-a deranjat foarte tare și modul în care, indiferent până una alta, orice persoană din țara asta beneficiază de prezumția de nevinovăție. În momentul în care tu iei 2 medici cu cătușe, pe ușa spitalului, atâta vreme cât corupții sunt plimbați pe dosul ușii, scoși așa pe sub mână, să nu-i vadă presa, e greu de înțeles pentru mine, vă spun sincer.

Percepția oamenilor care urmăresc la televizor aceste imagini e deja creată în momentul în care îi scoți așa”, a mai adăugat Diana Stoica.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`