Diana Stoica (USR), despre creșterea pensiilor: „PNRR propunea niște reforme care erau la pachet cu eliminarea pensiilor speciale, reducerea cheltuielilor inutile” (VIDEO)

Publicat: 10 11. 2023, 18:52
Actualizat: 10 11. 2023, 19:06
Foto: Diana Stoica / Facebook

Deputata USR Diana Stoica a declarat într-o intervenție pentru emisiunea „Bună, România”, cu Răzvan Zamfir și Radu Buzăianu, că creșterile de pensii prevăzute în proiectul de lege adoptat cu scandal în coaliție, în ședința de guvern de joi, nu sunt sustenabile, iar PSD și PNL nu fac altceva decât să îi mintă pe români:

„Noi susținem creșterea pensiilor pentru că este prevăzută de PNRR, dar o susținem într-un mod sustenabil, într-un mod în care oamenii care au muncit în mod egal să fie plătiți în mod egal, să aibă pensii egale, adică recalcularea acestor pensii să fie o chestiune sustenabilă, adică nu o minciună.

Ce fac PSD și PNL acum este că ne mint. E evident pentru toată lumea că nu vor putea să susțină aceste creșteri de pensii. Cea de la 1 ianuarie, poate, deși avem deja un deficit foarte mare pe bugetul de pensii, dar cea din septembrie este clar nefezabilă.

PNRR propunea niște reforme care erau la pachet cu eliminarea pensiilor speciale, reducerea cheltuielilor inutile. Noi vedem că domnul Ciolacu a mai dat niște bani la Adminsitrația Prezidențială, pe ultimul continent rămas nebifat, fără să facă nimic, în loc să oprească risipa de la stat. Poate că ar fi bani dacă nu am avea o risipă atât de mare la stat. Ei refuză să reducă cheltuielile. Domnul Boloș a avut de ales practic între a însănătoși într-un fel sau altul bugetul României pe următorii ani și funcția lui, iar el a ales să își țină scaunul”.