Diana Stoica (USR), critici la adresa coaliției PSD-PNL: „Ni s-a promis un stat mai suplu, mai funcțional, digitalizat, taxe mai mici și am primit fix opusul” (VIDEO)

Publicat: 22 07. 2024, 19:59
Sursa foto: Diana Stoica / Facebook

Deputata USR Diana Stoica a acuzat coaliția PSD-PNL că i-a mințit pe români, căci a promis să reducă din cheltuielile statului și să nu crească taxele și a făcut fix pe dos.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir pe B1 TV.

Stoica: PSD și PNL au promis că nu cresc taxele și fix pe dos au făcut

„De doi ani, de când ne-a promis că va strânge statul cureaua, nu s-a strâns cu nimic cureaua, poate doar în sistemul de sănătate, unde, deși trebuia să angajeze mai mulți oameni, au fost cu 1.600 mai puține angajări, în vreme ce în tot sistemul bugetar au fost peste 34.000 de noi angajați, care bineînțeles că nu lucrează nimic.

Ni s-a promis un stat mai suplu, mai funcțional, digitalizat, taxe mai mici și am primit fix opusul.

Vreun scenariu în care să se reducă acum cheltuielile la stat, când ei au tot felul de obligații, oameni pe care-i întrețin…”, a susținut Diana Stoica.

Ea i-a acuzat apoi pe PNL-iști că critică Guvernul de parcă ei n-ar face parte din Guvern: „Sunt împreună la guvernare și dacă cu adevărat nu ar fi de acord cu taxele crescute, nu ar susține această guvernare. Ei au ministrul Finanțelor. Cine crește taxele? Cine propune măsurile fiscale? Oare nu ministrul Finanțelor, dl Boloș de la PNL, ministrul susținut de PNL?”.

„Avem un Guvern care pune taxe și biruri pe spatele singurilor oameni care produc ceva în țara asta, mediul privat”, în vreme ce „instituțiile statului sunt disfuncționale, sunt pline de pile de la partid, de amante, nepoate, cumetre, toate rudele”, a mai reproșat deputata USR Diana Stoica.