Diana Stoica (USR): „Creșterea taxelor niciodată nu a redus deficitul, nici nu a crescut încasările la stat” (VIDEO)

Publicat: 30 07. 2024, 16:41
Actualizat: 30 07. 2024, 16:42
Deputata USR Diana Stoica. Sursa foto: Diana Stoica / Facebook

Deputata USR Diana Stoica a lansat critici dure la adresa premierului Marcel Ciolacu pentru faptul că nu au fost inițiate reforme în administrația publică, în contextul deficitului bugetar. Diana Stoica a declarat marți în emisiunea Politica zilei, cu Ioana Constantin că o creștere a taxelor niciodată nu a redus deficitul, nici nu a crescut încasările la stat:

Critici dure, lansate de Diana Stoica

„Se face anul de când ne-a spus că va pregăti acest pachet mare de reformă administrativă, că nu vom mai avea atâta risipă la bugetul de stat, că o să desființeze sute de posturi din acestea de șefuți cu secretară, cu consilieri. Ce s-a întâmplat?

Dacă vor cu adevărat să reducă deficitul, în primul rând să facă reforma la stat acolo unde există și oameni buni unde muncesc, dar care din păcate sunt sufocați de toate sinecurile de partid care nu muncesc, ba mai mult, trebuie să le facă treaba și lor, și să oprească toată risipa pe toate agențiile acestea fantasmagorice care nu produc nimic pentru noi.

Înainte să îndrăzneacă să se gândească la orice măsură de genul acesta, să vină să își facă partea statul de economie. Românii și-au făcut partea, antreprenorii, salariații, cu toții își fac partea. Avem record de firme care și-au închis activitatea, depășim record, după record. Creșterea taxelor niciodată nu a redus deficitul, nici nu a crescut încasările la stat, nu a făcut decât să încurajeze munca la negru. Taxarea mai mică și debirocratizarea,a sta este ceea ce stimulează mediul de afacesri, care este motorul economiei în România”.