Diana Stoica (USR): Circa 800.000 de români nu vor primi pensii mai mari. Sunt afectați fix cei care au lucrat în condiții grele, speciale (VIDEO)

Diana Stoica (USR): Circa 800.000 de români nu vor primi pensii mai mari. Sunt afectați fix cei care au lucrat în condiții grele, speciale (VIDEO)
Sursa foto: Diana Stoica / Facebook

Deputata USR Diana Stoica atrage atenția că în urma recalculării pensiilor sunt afectați fix oamenii care au lucrat în condiții grele. În total, susține ea, ar fi circa 800.000 de români cărora nu le vor crește pensiile. O altă problemă, a amintit aceasta, este că PSD și PNL nu au eliminat pensiile speciale.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir pe B1 TV.

Diana Stoica, despre modul în care au fost recalculate pensiile

„Dacă ne aducem aminte bine, ce scria în PNRR era că trebuie făcută o reformă a sistemului de pensii, care să fie bazată pe contributivitate și care să fie sustenabilă pe termen mediu și lung. Bineînțeles, și eliminarea pensiilor speciale, dar ne aducem aminte că nu s-a întâmplat acest lucru, ba din contră, le-au mai protejat încă 40 de ani.

Ce se întâmplă acum, și s-a confirmat săptămâna trecută ce noi spunem de luni bune de zile, e că pentru aproape un milion de români, deci 800 și ceva de mii de români, nu va fi crescută pensia în niciun fel.

Deci 800.000 de oameni din 4,6 milioane, un procent semnificativ aș spune eu, nu beneficiază de niciun fel de mărire.

În același timp, cei care au lucrat în condiții cu adevărat speciale, deci în metalurgie, industriile grele, condiții de muncă anevoioasă și care au contribuit, ar fi meritat mai mult, nu vor primi măriri, ci vor pierde până la 1.700 de lei. Pierd în primul rând din cauza inflației și vor pierde constant că nu vor primi nicio recalculare ulterioară”, a explicat deputata USR Diana Stoica, pentru B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`