Diana Stoica (USR): „Au respins toate amendamentele care aveau intenția să corecteze nedreptatea pe care au făcut-o persoanelor cu dizabilități” (VIDEO)

Publicat: 24 09. 2024, 16:30
Sursa foto: Diana Stoica / Facebook

Deputata USR, Diana Stoica, a vorbit despre noua lege a pensiilor, marți, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin.

„E vorba de a le da oamenilor drepturile pe care și le-au câștigat”

Diana Stoica a precizat că au fost respinse toate amendamentele depuse de USR, în Senat, care aveau intenția “să corecteze nedreptatea pe care au făcut-o persoanelor cu dizabilități”.

„Este clar că nu vor să le corecteze. Au respins toate amendamentele care aveau intenția să corecteze, practic, nedreptatea pe care au făcut-o persoanelor cu dizabilități. Vă aduceți aminte că la dezbaterea inițială, o persoană nevăzătoare, în lacrimi, la Comisie, le-a spus că vor face o mare nedreptate, nici măcar atunci nu au modificat, nici acum nu acceptă amendamentele.

A fost, ieri, Comisia de muncă la Senat, le-au respins pe toate și, de asemenea, o serie de amendamente care să îndrepte nedreptatea pe care au făcut-o persoanelor care au lucrat în grupe speciale de muncă, în condiții foarte grele, și care au contribuit, bineînțeles, pe parcursul vieții, proporțional cu veniturile pe care le aveau, tocmai pentru a putea beneficia de o pensionare anticipată și de o pensie corespunzătoare. Deci nu e vorba de altceva.

E vorba de a le da oamenilor drepturile pe care și le-au câștigat. Și da, la nivel declarativ, îi auziți că zic că o să facă o să dreagă, dar realitatea este că atunci când se supune la vot un amendament care să rezolve aceste probleme, fie că e din partea USR, fie că e din partea societății civile, a persoanelor cu dizabilități, le resping pe bandă rulantă și același lucru l-au făcut și ieri.

Noi am pus la dispoziție, de asemenea, tuturor pensionarilor din România acele modele de contestări și știți că este termenul acela de 45 de zile de la momentul primirii deciziei, până la care poți contesta în instanță decizia de recalculare și, de asemenea, un model prin care toți pensionarii să poată să ceară buletinele de calcul, ca să vadă exact ce este acolo”.