Diana Stoica: Recalcularea pensiilor a creat noi inechități, iar sistemul nu este sustenabil. Niciunul dintre cele două criterii din PNRR nu a fost îndeplinit (VIDEO)

Diana Stoica: Recalcularea pensiilor a creat noi inechități, iar sistemul nu este sustenabil. Niciunul dintre cele două criterii din PNRR nu a fost îndeplinit (VIDEO)
Sursa foto: Diana Stoica / Facebook

Deputata USR Diana Stoica a vorbit despre noua lege pensiilor, marți, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin, și susține că recalcularea a creat „noi inechități”, iar sistemul de pensii nu este sustenabil.

Diana Stoica (USR), pe B1 TV: Niciunul dintre cele două criterii din PNRR nu a fost îndeplinit

„În PNRR spune foarte clar că trebuia făcută o reformă a sistemului de pensii care să se bazeze pe contributivitate și să fie un sistem sustenabil. Niciunul dintre aceste două criterii nu a fost îndeplinit. Se vede și în cazul oamenilor care au lucrat în industriile grele”, a declarat Diana Stoica.

„Ați văzut foarte bine, ați prezentat cazuri multiple în emisiune, prin care persoane care pe bază de contributivitate au cotizat mai mult ca să primească mai mult au pensiile acum înghețate pe o perioadă de nu știu câți ani. Vedem că sunt persoane nevăzătoare, persoane vulnerabile, care ar trebui susținute, cărora le-a scăzut cuantumul pensiei”, a adăugat ea.

Diana Stoica: Recalcularea pensiilor a creat noi inechități

„PSD și PNL vin și ne spun că s-a rezolvat. Păi, nu s-a rezolvat! Din contră, s-au creat noi inechități, nu este un sistem de pensii sustenabil și domnul Baciu, șeful Casei de Pensii, mai spune o prostie zilele acestea pensionarilor, le spune că dacă cumva decizia este greșită și au întrebări sau vor să o conteste să se ducă întâi la Casa de Pensii, ceea ce este greșit pentru că noi știm că perioada de contestare în instanță a unei decizii este doar de 45 de zile”, a continuat deputata USR.

„Păi, dacă el plimbă pensionarii, după ce i-au plimbat să își adună documente de pe la toate arhivele, îi plimbă și pe la casele de pensii, îi țin două luni până le dau un răspuns, oamenii aceștia nici nu mai pot să conteste în instanță ca să își câștige drepturile obținute pe perioada asta”, a mai declarat Diana Stoica.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:29 - Nicușor Dan: Discuția de la Guvern despre traficul din Capitală a fost foarte tensionată. Am avut un șoc / Întreaga reglementare de urbanism a Bucureștiului a fost anulată de instanță / Discuții cu Ciolacu joi dimineață, la PMB
21:13 - Primăria Capitalei va lansa drone împotriva țânțarilor. Care este prețul unui singur dispozitiv
21:13 - Pensionarii ar urma să deconteze integral cheltuielile de mii de lei. Ce presupune acest proiect de lege depus în Parlament
20:58 - Secretara-şefă a Universităţii de Medicină din Bucureşti a fost găsită decedată într-un lac din Capitală
20:47 - Vasile Dîncu, despre achizițiile de lux făcute de Senat pentru protocol: Par costisitoare aceste lucruri, dar sunt, probabil, pentru întreg anul viitor, tot ceea ce vom avea pentru vizite oficiale (VIDEO)
20:46 - Două localități din județul Mureș sunt restricționate privind donarea de sânge. În zona au fost confirmate cazuri de infectare cu virusul West Nile
20:37 - Dîncu: „Nu cred că va fi un mare avantaj pentru PNL candidatura lui Iohannis la Senat, dată fiind încrederea pe care o mai mare” / Șansele ca PSD să voteze amendamentul ce-l ajută pe Iohannis (VIDEO)
20:15 - Cutremur în Indonezia! Un om a murit, iar alte peste 80 de persoane au fost rănite
20:10 - Buzoianu (USR): Am depus cerere la Comisia de Mediu să chemăm în audiere reprezentantul Apele Române, să dea explicații pe subiectul inundațiilor (VIDEO)
20:08 - Povestea impresionantă a cățelușului Piki, care și-a salvat stăpânul din calea inundațiilor. „E îngerul meu păzitor”