Diana Stoica: PNL e efectiv sfidător. Să nu mai moară ei de grija copilașilor că e clar că nu dau doi bani pe elevi, pe profesori sau pe legile educației, pe care le-au măcelărit (VIDEO)

Diana Stoica: PNL e efectiv sfidător. Să nu mai moară ei de grija copilașilor că e clar că nu dau doi bani pe elevi, pe profesori sau pe legile educației, pe care le-au măcelărit (VIDEO)
Foto: Diana Stoica / Facebook

Deputata USR Diana Stoica a comentat discuțiile coaliției privind eventuala comasare a alegerilor, miercuri, pe B1 TV, la „News Pass” cu Laura Chiriac, și a reclamat că „PNL e efectiv sfidător”.

Diana Stoica, pe B1 TV: USR a spus de la început că nu se poate face economie de la democrație

Întrebată despre discuțiile partidelor de la putere privind posibila comasare a alegerilor, deputata USR a afirmat: „USR a spus de la început că nu se poate face economie de la democrație. Atât timp cât au murit oameni pentru libertatea noastră, pentru democrație, cred că avem cumva această minimă datorie. Sigur că eficientizarea unor cheltuieli poate fi făcută, dar în general în tot ce privește activitățile statului român, dar acesta nu e un argument ca să se comaseze alegerile în funcție de cum îi avantajează pe unii sau pe alții”.

„Dacă vor cu adevărat economii, atât PNL, cât și PSD pot să elimine din pensiile speciale, să curețe, în primul rând, instituțiile de toate amantele, toată clientela de la partid cu care le-au împânzit, să lase funcționarii publici să își facă treaba, pentru că îi plătim cu toții. Da, să eficientizeze activitatea, să avem digitalizare, pentru că sunt efectiv angajați care poate nu fac altceva decât să plimbe hârtiile de la un birou la altul, aia evident că e o cheltuială inutilă”, a adăugat Diana Stoica.

„PNL e efectiv sfidător”

Deputata USR consideră că atitudinea liberalilor este una „sfidătoare”.

„Din punctul meu de vedere, PNL e efectiv sfidător. După ce că este a cincea lună de la începutul școlii, în jumătate din țară elevii nu au transportul decontat, în condițiile în care știm cu toții pe ce loc ne aflăm în ceea ce privește analfabetismul funcțional și rata de abandon școlar, rata de abandon școlar timpuriu, pentru că copiii părăsesc foarte repede și cei mai vulnerabili dintre copii nu reușesc să își termine nici măcar ciclul obligatoriu educațional, deci să nu mai moară ei de grija copilașilor că e clar că nu dau doi bani pe copii sau pe legile educației, pe care le-au măcelărit, sau pe profesori, pe care i-au mințit că le vor crește salariile și uitați-vă că au trecut atâtea lucruri, acest lucru nu s-a întâmplat”, a declarat Diana Stoica.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`