Diana Stoica: Mi se pare inacceptabil că în foarte multe instituții de forță încă există urmași ai securiștilor. Nu au fost niciodată purificate, resetate (VIDEO)

Publicat: 26 10. 2023, 18:37
Foto: Diana Stoica / Facebook

Deputata USR Diana Stoica a reclamat lentoarea cu care se derulează dosarul Revoluției, joi, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin, și a spus că i se pare „inacceptabil faptul că în foarte multe dintre instituțiile de forță din România încă există urmași ai securiștilor, deci aceste instituții nu au fost niciodată purificate, resetate”.

Diana Stoica (USR), despre dosarul Revoluției: „Sunt foarte dezamăgită de justiție”

Întrebată despre lentoarea cu care se derulează dosarele Revoluției și Mineriadei, deputata USR a spus: „Din păcate, vedem că nu se vrea aflarea adevărului – și vedem lucrul acesta în mai multe cazuri, de mulți ani de zile. Inclusiv, am văzut recent, ați văzut cazul disidentului Gheorghe Ursu, ai cărui torționari au fost achitați, deci practic s-a spus că nu a existat poliție politică în România, printr-o decizie a ÎCCJ. Acolo mi se pare și mai grav că au încercat să spele efectiv, să schimbe istoria țării noastre, asta au încercat să facă cu această decizie”.

„Și eu sunt foarte dezamăgită de justiție, cu tot respectul pe care îl am pentru această latură a societății noastre în general, mi se pare inacceptabil și mi se mai pare inacceptabil ceva, faptul că în foarte multe dintre instituțiile de forță din România încă există urmași ai securiștilor, deci aceste instituții nu au fost niciodată purificate, resetate astfel încât să poată să facă lucrurile mai bine, mai corect și în interesul oamenilor, că despre asta vorbim”, a mai declarat Diana Stoica.