Diana Stoica: Dacă un Președinte, oricare ar fi el, dorește să candideze, își dă demisia și candidează. Iohannis a îngenuncheat un întreg partid (VIDEO)

Publicat: 27 09. 2024, 12:08
Sursa foto: Diana Stoica / Facebook

Deputata USR Diana Stoica a comentat situația legată de așa-numita „lege Iohannis”, vineri, la Știrile B1 TV prezentate de Irina Petraru, și s-a arătat de părere că Președintele României ar trebui să demisioneze din funcție dacă își dorește să candideze la alegerile parlamentare din 1 decembrie.

Diana Stoica (USR), pe B1 TV: Dacă un Președinte, oricare ar fi el, dorește să candideze, își dă demisia și candidează

Întrebată despre situația legată de posibila candidatură a lui Klaus Iohannis, deputata USR a spus: „Există pentru mai multe funcții incompatibilitatea de a candida. Din punctul meu de vedere, persoanele cum sunt magistrații, avem Președintele țării, care ar trebui să fie imparțial și un mediator între partide, evident că nu poate candida din partea unui partid”.

„Nu mi se pare neapărat o problemă dacă o persoană, un Președinte, oricare ar fi el, dorește să candideze, își dă demisia și candidează. Nu cred că este o problemă atât de mare, dacă mă întrebați pe mine. Eu cred că problemele pe care le avem în România, astăzi, sunt cu totul și cu totul altele, și nu este îngrădit în vreun fel dreptul unui Președinte de a candida”, a adăugat Diana Stoica.

Diana Stoica: Iohannis a îngenuncheat un întreg partid

„Situația în care suntem acum vă spun sincer că eu credeam că nu poate să fie mai jenantă decât a început, acum 10 zile, dar a devenit mai jenantă, pentru că practic ce a făcut domnul Iohannis este că a îngenuncheat un întreg partid. PNL 10 zile s-a dat peste cap să ne spună că nu e o lege cu dedicație pentru domnul Iohannis, deși era evident că are un singur beneficiar și de asta și toată presa a denumit-o «legea Iohannis»”, a continuat deputata USR.

„După aceea, aseară de la ONU, domnul Iohannis, cum îl știm plimbăreț, vine și ne spune că nu e pentru el, că nu a dorit dânsul o asemenea legea și, mai rău, că o să se și asigure el că nu se întâmplă. Deci usturoi a mâncat, știți, gura nu-i miroase”, a mai spus Diana Stoica.