Diana Șoșoacă, pusă la punct de reprezentanții unei mănăstiri: Nu a fost aleasă ca cleric în Parlamentul European. Comportamentul său este contrar raționalității și nobleței Creștinismului

Diana Șoșoacă, pusă la punct de reprezentanții unei mănăstiri: Nu a fost aleasă ca cleric în Parlamentul European. Comportamentul său este contrar raționalității și nobleței Creștinismului
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Reprezentanții Mănăstirii Petru Vodă au transmis un comunicat tranșant cu privire la atitudinea eurodeputatei Diana Șoșoacă, care a făcut scandal în Parlamentul European în timp ce afișa o icoană și urla „in God we trust” (în Dumnezeu ne încredem).

Mănăstirea Petru Vodă, despre Diana Șoșoacă: Nu a fost aleasă ca cleric în Parlamentul European

Reprezentanții lăcașului de cult au criticat comportamentul eurodeputatei.

„Este de datoria Bisericii şi a noastră în calitate de comunitate creştină să ne apărăm credinţa şi să ne afirmăm valorile creştine în maniera în care se cuvine ca aceste lucruri să fie făcute. Astfel, în ce privește comportamentul recent al doamnei Diana Iovanovici Şoşoacă în Parlamentul European, trebuie menționat faptul că domnia sa a fost aleasă exclusiv pe baza calificării sale de ambițios politician, și nu ca cleric sau reprezentant spiritual”, se arată în comunicatul Mănăstirii Petru Vodă.

„Pretenția doamnei Iovanovici Şoşoacă de a reprezenta un punct de vedere creștin trebuie dezmințită – în primul rând pentru că comportamentul său este contrar raționalităţii şi nobleţei Creștinismului, care învinge prin puterea spiritului, a raţiunii și a argumentelor, nu prin vexare anarhică, iar în al doilea rând, din cauza utilizării etice greșite de către domnia sa a sfintelor icoane, care, conform celui de-al 7-lea Consiliu Ecumenic de la Niceea din 787 d.Hr., trebuie venerate în mod corespunzător, nu manipulate în mod necuviincios și într-un context care să ducă la desacralizarea lor”, se mai arată în același comunicat.

Ce a spus Vasile Bănescu, fostul purtător de cuvânt al BOR

Fără să o menționeze explict pe Diana Șoșoacă în postarea sa, fostul purtător de cuvânt al Patriarhiei Române declara, joi, că „icoana nu face politică, nu protestează, nu validează războaie, nu expectorează injurii”.

„Icoana nu este o armă, ci o fereastră prin care privești și ești privit. E spațiul vizual, suspendat diafan între cer și pământ, al dialogului în rugăciune, act adânc civilizator, nu barbar demolator. Icoana poartă în ea mereu un chip tăcut, smerit, nu descompus de ură și greu de privit. Icoana nu face politică, nu protestează, nu validează războaie, nu expectorează injurii. Ea doar invită tăcut la anamneză morală, la pocăință discretă, la adunarea gândurilor din risipire, la împărtășirea lor chipului blând, care te privește intens până dincolo de frontiera acestei vieți, sperând ca tu să înțelegi că nu chiar totul e deșertăciune”, a afirmat Vasile Bănescu, joi, într-o postare pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`