Diana Șoșoacă: „Dețin informații, care, dacă vi le-aș da acum, aș distruge o parte din Uniunea Europeană, o parte din NATO. Atenție! De aceea sunt atacată”

Publicat: 16 12. 2021, 17:52
Foto: Inquam Photos / George Călin

Senatoarea Diana Șoșoacă a declarat că scandalul în care e implicată a fost declanșat pentru că deține informații care ar putea „distruge o parte din Uniunea Europeană, o parte din NATO”.

Șoșoacă uluiește cu noi declarații

„În Parlamentul ăla nu sunt singură, sunt foarte mulți parlamentari care mă susțin din spate. Sunt amenințați, le este viața pusă în pericol, pentru că mă susțin, pentru că mi-au dat informații despre ceea ce se întâmplă la grupurile lor, de felul în care se discută în comisii și cum sunt votate și se fac rapoartele. Îmi dau inclusiv informații din SRI și SIE cu acțiuni împotriva statului român. Dețin informații, care, dacă vi le-aș da acum, aș distruge o parte din Uniunea Europeană, o parte din NATO. Atenție! De aceea sunt atacată în acest fel”, a afirmat Diana Șoșoacă, potrivit Pro TV.

Declarațiile au fost făcute în fața Judecătoriei Sectorului 1, unde a fost judecată contestația depusă de soțul ei, Silvestru Șoșoacă, la măsura controlului judiciar. El e acuzat că a agresat un polițist în scandalul iscat între senatoare și jurnaliștii italieni. Contestația sa a fost respinsă, așa că va rămâne sub control judiciar.

Ce le-a spus Diana Șoșoacă polițiștilor

Miercuri, Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliției, a povestit cum au decurs evenimentele. Printre altele, acesta a afirmat că u nul dintre agenții care au aplanat conflictul dintre soții Șoșoacă și jurnaliștii italieni a fost agresat de Silvestru Șoșoacă.

Întrebat dacă e adevărat că a agresat-o și pe jurnalista Lucia Goracci și chiar a mușcat-o, acesta a răspuns: „Eu cum aud asta îmi vine să râd și nu mai pot să stau serios. Nu, nu, nu am mușcat-o! Nu mușc de felul meu pe nimeni! Nu agresez de felul meu pe nimeni. E o minciună! E o problemă cu femeia…”.

Georgian Drăgan a mai declarat că, în seara scandalului, Diana Șoșoacă le-a spus polițiștilor de la Secția 4 că „formulează plângere penală împotriva jurnalistei din Italia pentru săvârirea mai multor infracțiuni și că e posibil ca jurnaliștii să-i fi sustras documente ce se aflau în birou. A menționat, de asemenea, că asupra jurnaliștilor se află droguri”.

Acuzațiile, evident, erau nefondate.