Diana Șoșoacă (AUR), prima zi în Senatul României: „Am venit în groapa cu hiene” (VIDEO)

Publicat: 21 12. 2020, 15:45
Foto: Inquam Photos / George Călin

Diana Șoșoacă a sfidat din nou regulile sanitare impuse de autorități în plină pandemie de coronavirus. Senatoarea Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) a venit la prima şedinţă a forului legislativ fără mască de protecţie și a ținut să imortalizeze momentul, prin intermediul unei transmisiuni live pe Facebook, informează B1 TV. Nu este primul astfel de episod, după ce avocata s-a prezentat cu masca pusă doar de formă și la consultările de la Palatul Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis.

Diana Șoșoacă (AUR), fără masca de protecție în prima ședință a Senatului

„Dacă cineva a spus că am venit în groapa cu lei s-a înșelat. Am venit în groapa cu hiene. Parlamentul ăsta e locul în care nimic nu rămâne secret. Totul se aude, totul se înregistrează”, a spus Șoșoacă luni, în transmisiunea live pe Facebook.

Senatoarea AUR Diana Șoșoacă s-a prezentat la ședința de reuniune a noului Parlament fără mască de protecție, alegând să sfideze din nou regulile sanitare anti-COVID-19. În schimb, ea a ținut să vină îmbrăcată într-o ie românească tradițională.

Live pe Facebook, ea a făcut un scurt bilanț al primei zile la Senat și a prezentat forul.

„Suntem în plen, în Senatul României. Aşa cum v-am promis, o să vedeţi tot ce este aici. Hai să vă arăt un pic sala! Pe noi ne-au pus între PSD şi PNL. Vor fi foarte interesante toate ședintele. Se păstrează câte un loc liber între parlamentari, pentru a se respecta regulile”, a spus ea.

Avocata nu a fost singurul senator AUR fără mască. Colegul său de partid, Mircea Dăneasa, a fost surprins în aceeași ipostază pe holurile Parlamentului.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Diana Șoșoacă a purtat masca doar de formă la consultările de la Palatul Cotroceni

Diana Șoșoacă a venit cu masca pusă doar de formă la consultările organizate la Palatul Cotroceni de către președintele Klaus Iohannis, pentru desemnarea viitorului premier.

Ulterior, ea s-a lăudat că, la finalul discuțiilor, și-a dat jos masca: „Am arătat adeverința. M-au rugat frumos să-mi pun măcar pe gură. Am ținut-o pe gură și la sfârșitul întâlnirii cu domnul Iohannis, înainte de a ne despărți, mi-am dat jos masca. Este un semnal, pentru că și noi, oamenii care suferim de anumite boli și suntem exceptați de la purtatul măștii, avem drepturi în această țară. După care am ieșit fără mască de acolo și am ieșit cum mă vedeți aici”.

Șoșoacă insistă că măștile de protecție nu sunt conforme, că încalcă libertățile oamenilor și că ea are adeverință de la medic pentru a nu le folosi.

Nicolae Ciucă susține că autoritățile ar trebui să facă verificări în cazul Dianei Șoșoacă

Premierul interimar Nicolae Ciucă, însă, nu pare impresionat de argumentele senatoarei AUR.

„Regulile sunt stabilite de specialiști și au fost adoptate de instituțiile statului, aprobate la nivel guvernamental, ca atare instituțiile statului trebuie să își facă datoria. Cu certitudine trebuie o verificare făcută de către instituțiile abilitate în acest sens”, a spus Ciucă, aflat și el, luni, în Parlament, fiind nou ales senator PNL de Dolj.

Premierul interimar a mai afirmat că instituțiile „sunt în măsură să se autosesizeze”.