Diana Șoșoacă atacă CCR, într-un interviu acordat Politico: „Este o instituție foarte politizată”

Publicat: 07 10. 2024, 23:54
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Diana Șoșoacă a criticat într-un articol publicat de Politico decizia CCR privind retragerea ei din cursa prezidențială ca fiind „politizată”.

„Este o instituție foarte politizată. Acești judecători sunt aleși de politicienii din parlament. [Printre ei] se numără foști membri ai partidelor din parlament”, a declarat ea pentru POLITICO într-un interviu exclusiv luni.

Jurnaliștii scriu că deși îi critică retorica, unii dintre oponenții politici ai lui Șoșoacă și-au exprimat îngrijorări cu privire la decizia CCR

„Diana Șoșoacă reprezintă tot ce este rău în politica românească”, a declarat europarlamentarul Roman Renew, Eugen Tomac, într-un comunicat pentru POLITICO. „[Ea este] un politician care susține agenda Kremlinului și folosește cel mai agresiv și xenofob limbaj împotriva minorității evreiești din țara noastră.

„Cu toate acestea, acest tip de politician nesăbuit nu ar trebui oprit să folosească metode în stilul lui Putin”, a continuat Tomac. „Decizia Curții Constituționale este discutabilă și greu de înțeles. Principiile fundamentale ale democrației nu ar trebui niciodată suspendate în niciun context. Șoșoacă ar trebui înlăturat de alegătorii de la urne sau sancționat de cei care apără demnitatea și drepturile cetățenilor prin procese democratice.”

Șoșoacă, liderul excentric al partidului ultranaționalist S.O.S România, a fost ales în Parlamentul European în iunie. Ea a cerut anterior ca UE să înceteze furnizarea de arme Kievului și chiar a spus că România ar trebui să anexeze unele teritorii ucrainene.