Diana Șoșoacă a depus un nou dosar de candidatură. BEC se pronunță duminică

Publicat: 06 10. 2024, 17:43
Actualizat: 06 10. 2024, 20:21
Foto: Inquam Photos / George Călin

Diana Șoșoacă a depus un nou dosar de candidatură pentru alegerile prezidențiale la Biroul Electoral Central, sâmbătă seara, cu 10 minute înainte de expirarea termenului, potrivit HotNews.ro.

BEC se pronunță duminică pe noul dosar

Președintele Autorității Electorale Permanente a confirmat că Diana Șoșoacă a depus o nouă candidatură pentru Președinția României la BEC.

„Diana Şoşoacă şi-a depus din nou candidatura sâmbătă, la 23.50. Termenul de depunere a candidaturilor a expirat azi-noapte, la ora 24.00, iar dânsa a depus la 23.50, deci în termen. Nu a mai depus semnăturile, a depus dosarul de candidatură fără semnături. Biroul Electoral Central se pronunţă în 24 de ore asupra candidaturilor, iar astăzi, la ora 18.00, BEC se va pronunţa pe candidatura lui Ludovic Orban, care a fost depusă ieri după-masă, spre seară, şi pe a Dianei Şoşoacă. După şedinţă, BEC va da un comunicat de presă”, a declarat Toni Greblă pentru Agerpres.

Prima candidatură a Dianei Șoșoacă a fost anulată de CCR

Curtea Constituțională a decis, sâmbătă, să invalideze candidatura Dianei Șoșoacă la Președinția României.

CCR a precizat că, în urma deliberărilor, cu majoritate de voturi, „a admis contestațiile formulate de doamna Amalia Bellantoni și domnul Mihai Gheorghe Ursa şi a anulat Decizia Biroului Electoral Central nr.18/D din 3 octombrie 2024 privind înregistrarea candidaturii și a semnului electoral ale doamnei Diana Iovanovici-Șoșoacă la alegerile pentru Președintele României din anul 2024”.