Diana Buzoianu (USR): ’Nu vă scad pensiile’, o minciună! Ba da, scad pensiile. Unii dintre pensionari vor trebui să aștepte peste 10 ani, ca să le mai fie crescută pensia (VIDEO)

Diana Buzoianu (USR): ’Nu vă scad pensiile’, o minciună! Ba da, scad pensiile. Unii dintre pensionari vor trebui să aștepte peste 10 ani, ca să le mai fie crescută pensia (VIDEO)
Deputata USR Diana Buzoianu. Sursa foto: Diana Buzoianu / Facebook

Deputata USR, Diana Buzoianu, a comentat în emisiunea Politica Zilei, moderată de Ioana Constantin, pe B1 TV, subiectul referitor la recalcularea pensiilor.

Buzoianu a precizat că ceea ce zic guvernanții pensionarilor, că nu scad pensiile, e o minciună. “Ba da, scad pensiile. Unii dintre pensionari vor trebui să aștepte peste 10 ani, ca să le mai fie crescută pensia”, a spus deputata.

„Este o minciună grosolană”

“Este un dispreț total, un dispreț total față de oamenii care au muncit o viață întreagă. Noi am tras un semnal de alarmă clar încă de când a trecut legea asta, pe repede înainte. E o minciună de 2 lei faptul că nu au știut că vor fi afectați oamenii nevăzători, de exemplu. Au fost acolo reprezentanții asociațiilor nevăzătorilor, care au spus foarte clar, ‘ne veți lua și 40 % din pensie’. Au ieșit, nu au fost ascultați, au fost dați afară. Practic, le-au fost respinse toate amendamentele cu care veniseră la masă.

Este o minciună că nu au văzut și partea asta cu minerii, cu oamenii care au lucrat în condiții grele. Au știut, au știut de toți, și-au bătut joc de oamenii ăștia.

Minciuna este, astăzi, că vezi, Doamne, acestor persoane care au lucrat în niște condiții grele nu o să le scadă pensiile. Da, dar ei aveau niște pensii mai mari pentru că au contribuit mai mult. Ei, în fiecare lună, contribuiau cu între 10 și 8 % mai mult decât un om care nu lucra în acele condiții. Ce să vezi, de la 1 septembrie încolo, oamenii care au contribuit ani de zile, zeci de ani de zile în domeniul acesta, cu 10 – 8 %, se vor trezi că vor fi calculate pensiile lor după noua lege, deci ei vor avea din start pensiile mai mici cu 1700-2000 de lei, deci este o minciună grosolană. Sunt oameni care se vor pensiona după 1 septembrie cărora nu le vor fi înghețate pensiile pentru zeci de ani.

Nu, ei se vor afla în situația în care, din start, vor avea pensia mult mai mica, scăzută, deși au contribuit mai mult, cu între 10 și 8 % decât restul pensionarilor. Ca să nu mai spun că și această minciună, ‘nu vă scad pensiile’. Ba da, acad pensiile. Unii dintre pensionari vor trebui să aștepte peste 10 ani, ca să le mai fie crescută pensia”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`