Diana Buzoianu (USR): E foarte amuzant să văd PNL în postura de junior în alianță. Stă pe margine și se uită cum PSD ia toate deciziile (VIDEO)

Diana Buzoianu (USR): E foarte amuzant să văd PNL în postura de junior în alianță. Stă pe margine și se uită cum PSD ia toate deciziile (VIDEO)
Sursa foto: Diana Buzoianu / Facebook

Deputata USR Diana Buzoianu a ironizat încercările PNL de a se impune în fața partenerilor de coaliție din PSD pe subiectul desemnării comisarului european din partea României. Ea a remarcat faptul că PNL nu are câștig de cauză, cum n-a avut niciodată până acum, în ciuda imaginii de vioara întâi în coaliție pe care o afișează public.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir pe B1 TV.

Diana Buzoianu, despre cearta dintre PSD și PNL pe desemnarea comisarului european

„Legat de comisar, pot să zic un singur lucru. E foarte amuzant să văd PNL în această postură de juniori în alianță, că până acum au tras tare să spună că ei sunt cei care au blocat PSD-ul să iasă niște măsuri, că ei sunt cei care echilibrează această alianță și iată că atunci când vine vorba de o discuție serioasă, cine va fi comisar din partea României, PNL stă pe margine și se uită cum PSD ia toate deciziile. De fapt cum a făcut până acum în tot acest timp”, a declarat Diana Buzoianu.

Aceasta a mai afirmat că USR a cerut ca nominalizații pentru funcția de comisar european din partea României să fie audiați în Parlament.

Liderul PNL: Comisarul european este al României – nu al PSD

Marți, Nicolae Ciucă, liderul PNL, s-a arătat deranjat că partenerii de coaliție de la PSD se comportă de parcă acest comisar al fi al lor, nu al României.

„Pentru mine, maturitatea politică înseamnă dialog deschis și obiectiv pentru interesele României. Din păcate, PSD este adeptul unui joc care pare orientat mai mult către interesele proprii și pune dialogul – un pas absolut necesar pentru consens și decizie – pe ultimul plan. (…)

Așa cum îi spune și titulatura, comisarul european este al României – nu al PSD, care pare să înțeleagă tot mai puțin asta. Desemnarea unui comisar european nu este atributul unui singur om, fie el și prim-ministru, ci este o decizie care trebuie luată în interesul României, în cadrul coaliției. Nu este un post de partid, ci este o poziție esențială pentru țară în următorii ani”, a susținut Nicolae Ciucă.

Replica lui Tudose: Propunerea de comisar vine de la premier

Replica a venit de la europarlamentarul PSD Mihai Tudose: „Am văzut ultima declaraţie a reprezentanţilor liberalilor, cu faptul că este comisarul României. Vă spun că ieri, toată ziua am căutat să văd când au fost consultările, acum cinci ani, făcute de liberali cu toată România, în desemnarea doamnei Vălean. Bă, nu le-am găsit, dacă mi le spuneţi voi…Este atributul primului-ministru. Domnul Ciucă, poate să scrie cărţi, scoate filme, treaba lui, dar propunerea este a primului-ministru”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`