Diana Buzoianu (USR), după deciziile de recalculare: 800.000 de pensionari, care au primit asigurarea că pensia lor va crește, se vor trezi cu plicuri în care va scrie că, de fapt, au pensia înghețată timp de ani de zile (VIDEO)

Publicat: 19 08. 2024, 16:34
Deputata USR Diana Buzoianu. Sursa foto: Diana Buzoianu / Facebook

Deputata USR, Diana Buzoianu, a vorbit în emisiunea Politica Zilei, moderată de Ioana Constantin, pe B1 TV, despre deciziile de recalculare a pensiilor.

„Sunt oameni care se trezesc, astăzi, pensionați cu calcule greșite”

Diana Buzoianu a precizat că 800.000 de pensionari cărora li s-au oferit asigurări că pensia lor va crește, se vor trezi cu plicuri în care va scrie că, de fapt, au pensia înghețată timp de mulți ani. Prin urmare, timp de mulți ani pensia lor nu va mai crește deloc.

“Noi, de fapt, acum vedem niște efecte inițiale pentru că vor, fi inclusiv din datele furnizate de către Ministerul Muncii, peste 800.000 de pensii, care nu cresc, care vor îngheța. Deci 800.000 de pensionari, care toți au primit asigurarea că pensia lor va crește, se vor trezi cu plicuri în care va scrie negru pe alb că, de fapt, au pensia în minus, bine, înghețată, dar înghețată pentru ani de zile, adică nu li se va mai crește ani de zile de acum încolo, iar, în același timp, sunt oameni care se trezesc, astăzi, pensionați cu calcule greșite, iar oamenilor acestora li s-a promis anul acesta de nenumărate ori, în fiecare zi, pe fiecare post TV, și de la PSD, și de la PNL, de la toți reprezentanții acestor 2 partide, că tot acest proces este unul foarte bine gândit, că au luat toate măsurile, că lumea muncește de dimineața până seara ca pensionarii să primească calculele corecte și vor fi mii de pensionari care vor primi greșit aceste calcule. Pentru acest pensionar gândiți-vă că este aproape imposibil să se ducă în instanță sau va fi un cost foarte mare să se ducă în instanță.

Toate lucrurile acestea ar fi putut să fie rezolvate dacă legea asta era adoptată acum un an de zile, deci aveai timp foarte mult să rezolvi toate inadvertențele și dacă legea asta era cu adevărat discutată în Parlament, ca să poți să îndrepți, într-adevăr, anumite inechități care astăzi sunt în continuare în legea de față”.