Diana Buzoianu (USR), despre salariile uriașe din domeniul Energiei: “Banii care se duc în buzunarele acestor șmecheri ar fi putut fi folosiți ca să se facă niște investiții” (VIDEO)

Publicat: 24 07. 2024, 18:59
Actualizat: 24 07. 2024, 19:05
Deputata USR Diana Buzoianu. Sursa foto: Diana Buzoianu / Facebook

Deputata USR, Diana Buzoianu, a vorbit în emisiunea Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, pe B1 TV, despre salariile uriașe pe care le au bugetarii care lucrează în domeniul Energiei.

„PSD și PNL au construit o Românie în care oamenii se împart în două”

Diana Buzoianu spune că banii care se duc în buzunarele acelor șefi din domeniul Energiei ar fi putut fi folosiți ca să se facă niște investiții.

“PSD și PNL au construit o Românie în care oamenii se împart în două, șmecherii și restul care plătesc taxe și impozite, ca șmecherii să o ducă bine. Noi astăzi cumpărăm energie, în diverse puncte ale zilei, cea mai scumpă energie de la nivelul Uniunii Europene.

Banii aceștia care se duc în buzunarul acestor șmecheri ar fi putut foarte bine să fie folosiți ca să se facă niște investiții. Sigur că nu doar banii aceștia, în mod evident, nu doar banii aceștia, dar când tu știi că nu ai făcut investiții, când 90 % din profit ți s-a dus după aia în dividende, tu, practic, în momentul respectiv, știi foarte clar că tu nu ți-ai făcut o treabă bună.

Dacă n-ai investit înapoi în companiile respective, nu ai scos nimic, nu ai nicio capacitate nouă de producție, sigur că nu e doar treaba lor. Este și problema Ministerului Energiei, este și problema celor care au lăsat atâta timp să nu avem o strategie. Este și problema PSD și PNL care au stabilit că închid capacități de producție fără să pună nimic în loc. Normal că este un sistem întreg care colapsează, dar în fruntea acestui sistem care colapsează sunt fix acești șmecheri care râd de noi și normal că ei nu vor să rezolve problema asta, că ei sunt beneficiarii”.