Diana Buzoianu (USR), despre propunerea României pentru funcția de comisar european: „Exact tipul de subiect care ar fi trebuit discutat în campania pentru europarlamentare” (VIDEO)

Diana Buzoianu (USR), despre propunerea României pentru funcția de comisar european: Exact tipul de subiect care ar fi trebuit discutat în campania pentru europarlamentare (VIDEO)
Deputata USR Diana Buzoianu. Sursa foto: Diana Buzoianu / Facebook

Deputata USR Diana Buzoianu a comentat într-o intervenție pentru B1 TV despre speculațiile privind propunerea României pentru postul de comisar european. Aceasta a precizat că în acest moment se vede de ce era important ca în România să fi existat o dezbatere reală în timpul campaniei europarlamentare:

“Nu ar fi fost asta o discuție foarte bună în campania pentru europarlamentare, dacă am fi avut o campanie de europarlamentare? Poate că asta ar fi fost de exemplu, exact tipul de subiect care ar fi trebuit discutat, dacă nu s-ar fi comasat alegerile și dacă ar fi existat o fărâmă mică de europarlamentare. Astăzi România ar fi fost aliniată cu ce interese, cu ce portofolii și cu cine vrea să fie trimis pentru acele portofolii. Nu am profitat de acest lucru”.

Ea a mai precizat că europarlamentarii USR vor vota pentru ca Ursula von der Leyen să exercite în continuare funcția de președinte al Comisiei Europene:

“Este singurul candidat, singura variantă echilibrată. Domnul Dan Barna a obținut niște angajamente că următorul mandat va fi și despre semnalele de alarmă care se trag de la nivel național cu privire la încășcarea valorilor democratice. În acest sens, da, o vom susține”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`