Diana Buzoianu (USR), despre OUG privind testarea şoferilor antidrog: „Această ordonanță inversează acest principiu. Îi face vinovați pe toți” (VIDEO)

Diana Buzoianu (USR), despre OUG privind testarea şoferilor antidrog: Această ordonanță inversează acest principiu. Îi face vinovați pe toți (VIDEO)
Deputata USR Diana Buzoianu. Sursa foto: Diana Buzoianu / Facebook

Deputata USR, Diana Buzoianu, a vorbit, luni, în emisiunea Actualitatea, moderată de Tudor Mușat pe B1 TV, despre OUG privind testarea şoferilor antidrog, care ar putea fi amânată.

Diana Buzoianu a precizat că această ordonanță inversează un principiu și că îi face vinovați pe toți, chiar și pe cei care încă nu au fost dovediți că ar fi vinovați.

„Acestă ordonanță inversează acest principiu”

Mulți șoferi s-au arătat extrem de revoltați de această ordonanță, dat fiind faptul că după ce sunt testați cu acele aparate antidrog, în cazul în care au luat niște banale medicamente, ies pozitiv la droguri.

“Problema e că nu respectăm niște principii juridice de bază. Principiul de bază este că până când nu ești dovedit vinovat, ești considerat nevinovat. Acestă ordonanță inversează acest principiu, îi face vinovați pe toți care încă nu au fost dovediți că sunt vinovați.

Și se vede inclusiv din modalitatea în care au pus problema cu modificarea acestei ordonanțe. Au venit, acum, să zică că vor modifica și că vor pune că dacă în 72 de ore nu vine rezultatul, se dă înapoi carnetul. Ei, de fapt, ce au făcut? N-au rezolvat problema de fond, să asigure că rezultatele vor veni în 72 de ore. Doar s-au asigurat că dacă în 72 de ore sistemul nu dă rezultatul la testarea antidrog, hai că vă dăm înapoi carnetul, ca să nu mai auzim de voi, dar, de fapt, problema rămâne aceeași. O soluție reală ar fi fost să vină Guvernul să spună cum face ca în 72 de ore chiar să fie făcute aceste teste.

Eu sunt perfect de acord că tragedia de la 2 Mai a însemnat că trebuie să fim mult mai atenți și pe trafic de droguri, și pe consum de droguri, dar să ne amintim foarte clar că la tragedia de la 2 Mai, și dacă aveam această lege, astăzi, tot la fel s-ar fi întâmplat, pentru că acel copil a fost oprit de 2 ori de polițiști, a fost văzut clar că era drogat și a fost lăsat să plece, fără să i se facă un test”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`