Diana Buzoianu (USR), despre cine va avea de suferit după recalcularea pensiilor: La mineri și la cei care au lucrat în energie poate să le scadă pensia și cu 1700 lei. Sigur, nu le va scădea, li se va îngheța (VIDEO)

Diana Buzoianu (USR), despre cine va avea de suferit după recalcularea pensiilor: La mineri și la cei care au lucrat în energie poate să le scadă pensia și cu 1700 lei. Sigur, nu le va scădea, li se va îngheța (VIDEO)
Deputata USR Diana Buzoianu. Sursa foto: Diana Buzoianu / Facebook

Deputata USR, Diana Buzoianu, a avut o intervenție în emisiunea Politica Zilei, moderată de Ioana Constantin, pe B1 TV, unde a vorbit despre recalcularea pensiilor.

Buzoianu a precizat că în urma acestei recalculări, anumiți pensionari o să aibă de suferit. Deputata USR a vorbit și despre erorile care pot apărea din cauza softului cu care se recalculează pensiile.

“Un soft întotdeauna funcționează în baza informațiilor care sunt trimise în softul respectiv. Evident că pot fi erori inclusiv umane, care să influențeze, cu folosirea unui soft, inclusiv rezultatul final și să fie greșeli făcute, chiar dacă respectivele pensii sunt calculate cu un soft. Problema este că noi am vorbit de atâtea luni de zile de acest proces, dar nu vorbim de luni de zile, vorbim, de fapt, de niște ani de zile de recalculare a pensiilor și de scoaterea inechităților din sistem.

Și pentru că procesul a fost făcut atât de heirupist, unu la mână, banii pentru creșteri nu au fost prevăzuți, 2 la mână – inechități au fost în continuare menținute în noua lege, și vă dau acum doar un exemplu: pentru mineri și pentru cei care au lucrat în energie, poate să le scadă pensia și cu 1.700 de lei, sigur nu le va scădea, li se va îngheta, dar asta înseamnă că până când va ajunge pensia să fie crescută cu rata inflației, până la valoarea pensiilor lor de acum, ei vor sta niște mulți ani de zile cu pensiile înghețate.

Problema a pornit de la modul în care ei și-au bătut joc total de dezbaterea reală pe această lege. Era foarte clar de când au venit cu legea în Parlament și au trecut-o fulger, că ei fac asta doar cu scop electora,l să mai câștige niște voturi în prag de alegeri”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`