Diana Buzoianu (USR), despre cazul sociologului Alfred Bulai: „Este o relație de putere exercitată între profesor și student” (VIDEO)

Publicat: 31 07. 2024, 19:06
Actualizat: 31 07. 2024, 19:08
Deputata USR Diana Buzoianu. Sursa foto: Diana Buzoianu / Facebook

Deputata USR Diana Buzoianu a comentat în emisiunea Bună, România, cu Răzvan Zamfir și Radu Buzăianu, cazul sociologului Alfred Bulai, acuzat de hărțuire sexuală. Aceasta a criticat Hotărârea ministrului Educației, Ligia Deca, de a interzice sesizările anonime ale studenților:

„Nu cred că astfel de cazuri de abuzuri care sunt de 20-30 de ani nu sunt cunoscute de profesorat și nu cred că oamenii care sunt la conducerea acestor universități nu pot să iasă cu capul sus să spună că ei sunt responsabili și că au asigurat un mediu în siguranță pentru studenții respectivi.

Legat inclusiv de nevoia de a avea niște instrumente reale, tocmai vorbeam acum de Hotărârea doamnei Ligia Deca care interzice practic să mai fie sesizări anonime. Este o relație de autoritate, de putere exercitată până la urmă, între profesor și student.

Când nu ai un mecanism în care să te poți să te simți în siguranță să raportezi aceste lucruri, fără să te gândești că s-ar putea să existe niște repercusiuni asupra ta, că asta este frica majorității studenților care nu raportează astfel de abuzuri, din start tu îi faci pe acești tineri să tacă, să suporte abuzul. Este rezultatul politicilor Ligiei Deca. Nici măcar nu a ieșit public să vorbească despre acest subiect”.