Diana Buzoianu (USR): Banii pe care statul i-a făcut din energie, în acești ani, nu s-au dus în investiții. Astăzi, noi plătim mult mai mult decât ne-ar costa să producem (VIDEO)

Diana Buzoianu (USR): Banii pe care statul i-a făcut din energie, în acești ani, nu s-au dus în investiții. Astăzi, noi plătim mult mai mult decât ne-ar costa să producem (VIDEO)
Deputata USR Diana Buzoianu. Sursa foto: Diana Buzoianu / Facebook

Deputata USR, Diana Buzoianu, a ținut să precizeze în emisiunea News Pass, moderată de Laura Chiriac, pe B1 TV, că banii pe care statul i-a făcut din energie, în acești ani, nu s-au dus în investiții.

„Astăzi, noi plătim mult mai mult decât ne-ar costa să producem”

Buzoianu a fost întrebată dacă plafonarea prețurilor la energie va mai continua și în anul 2025 sau facturile vor crește.

“Banii pe care statul i-a făcut din energie, în acești ani, nu s-au dus în investiții. Noi trebuia să facem niște capacități de producție, ca să putem să creștem producția. Am venit și am propus în Parlament, inclusiv acel amendament care a fost respins de către PSD și PNL, prin care ceream un lucru simplu. Da, haideți să închidem capacități de producție poluatoare, dar în același timp, nu le închidem până nu avem ceva pus în loc.

A fost respins acel amendament pentru că spuneau PSD și PNL, râzând, cu siguranță va fi pus ceva în loc, nu mai stați voi de grija noastră. Un an mai târziu, au închis capacități de producție, dar n-au pus nimic în loc și da, astăzi, noi plătim mult mai mult decât ne-ar costa să producem. Singura dezbatere care a existat în Parlament, pe capacități de producție, afost pseudo dezbaterea ,că nici nu pot să-i spun dezbatere cu hidrocentralele din arii protejate naturale, care știau toți că nu vor putea să crească capacitatea de producție cu un impact real și doar pentru acele capacități de producție s-au bătut cu tot ce aveau. Astăzi, nici nu poate să rezolve problema, ne și distrugem arii protejate naturale și în continuare nu avem un plan pentru ceea ce ar fi trebuit să facem noi mai departe. Să ne explice ministrul Energiei cum nu și-a putut imagina că este nevoie de capacități, de exemplu, de stocare”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:42 - Ce reacție a avut un turist polonez după ce a văzut zăpadă pe Transfăgărășan: „Cred că a fost cea mai bună idee pe care am avut-o în vacanţă”
21:30 - IPS Teodosie: Femeia să nu se roage în pielea goală! Să se roage îmbrăcată cuviincios şi cu capul acoperit (VIDEO)
21:24 - Cum a fost păcălită Oana Roman de angajații unei firme care verifică centrale termice: „Să vă povestesc despre niște escroci și vă recomand să vă feriți de ei cât puteți”
21:10 - Ce măsuri vor lua autoritățile din Grecia pentru a reduce supraturismul. Ce a decis Guvernul de la Atena
20:59 - Ozana Barabancea, înșelată cu cea mai bună prietenă: „Pe el l-am iertat, dar pe ea, nu”
20:52 - Ministrul Sebastian Burduja, despre zona județului Galați: Toți consumatorii din zona afectată de inundații sunt alimentați cu energie electrică. Suntem pregătiți să intervenim, dacă vremea se înrăutățește (VIDEO)
20:45 - Ce le-a promis un poștaș din Vaslui locuitorilor din comunele afectate de inundații: „Merg să le duc pensia bătrânilor”
20:31 - Ce măsuri a luat Guvernul până acum în sprijinul comunităților afectate de inundații. Explicațiile lui Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării (VIDEO)
20:19 - A început „mica recalculare”. Marius Budăi a anunțat ce adeverinţe se iau în calcul. Ce detaliu important mai trebuie să știe pensionarii
20:07 - De unde a luat naștere expresia „ai carte, ai parte”? Foarte puțini români o folosesc în mod corect