Diana Buzoianu, despre cazurile de corupție din politică, anchetate de DNA în ultimele zile: „Nu putem să construim o Românie modernă, dacă suntem conduși de astfel de personaje” (VIDEO)

Diana Buzoianu, despre cazurile de corupție din politică, anchetate de DNA în ultimele zile: Nu putem să construim o Românie modernă, dacă suntem conduși de astfel de personaje (VIDEO)
Deputata USR Diana Buzoianu. Sursa foto: Diana Buzoianu / Facebook

Deputata USR, Diana Buzoianu, a comentat în emisiunea „Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, pe B1 TV, cazurile de corupție din politică, anchetate de DNA în ultimele două zile, și anume, cazul președintelui CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, și cel al primarului din Botoșani, Cosmin Andrei.

„Sunt niște cazuri simbol, așa, și pentru PNL și pentru PSD”

Deputata susține că acestea sunt doat niște cazuri simbol, dar, de fapt, “sunt foarte mulți baroni locali și la PSD, și la PNL, care au niște averi care nu pot fi justificate sub nicio formă”.

„Eu cred că aceste cazuri sunt niște cazuri simbol, așa, și pentru PNL și pentru PSD. De altfel, baronii locali, de exemplu, cazul domnului Dumitrescu – este un om care avea în declarații trecut un venit de 3.000 EUR, dar care are un teren și un imobil de dimensiunea unui teren de handbal, și niște mașini de 500.000 EUR.

Ce vreau să spun cu lucrul ăsta este că sunt foarte mulți baroni locali și la PSD, și la PNL, care au niște averi care nu pot fi justificate sub nicio formă și care ne sfidează pe noi toți, cu declarațiile lor de avere, în care par că au niște venituri foarte mici, dar care, după aia, când te uiți cum trăiesc și în ce lux trăiesc, uite, din mite de 3 milioane, în fiecare dosar pe care îl au”, a spus Diana Buzoianu.

„Nu putem să construim o Românie modernă, dacă suntem conduși de astfel de personaje”

„Dar noi nu putem să construim în continuare o Românie modernă, dacă suntem conduși de astfel de personaje. Avem nevoie de legi, cum ar veni, pentru confiscarea extinsă, pe care noi le-am depus, dar PSD și PNL le blochează. Poate că cazul acestor baroni locali este și motivul pentru care blochează astfel de legi. Avem nevoie și de legi care, cum e cazul de la Botoșani, cu angajările pe concus. Noi am trecut inclusiv în Consiliul Local.

Au fost depuse hotărâri din partea consilierilor USR, care dădeau niște criterii de transparență mult mai clare pe concursuri. Nu a fost pus pe ordinea de zi de primari. Oare de ce? Acum când aflăm că concursurile erau aranjate… O Românie modernă se construiește cu legi care să asigure, până la urmă, și transparență, și lupta asta împotriva corupției. PSD și PNL nu sunt încă acolo, nu vor asta”, a mai precizat deputata USR.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`