Diana Buzoianu: Deficitul nu se scade numai crescând taxe, se mai scade și tăind din cheltuieli. Organigramele din ministere și din primării au crescut în continuare (VIDEO)

Publicat: 22 07. 2024, 17:15
Deputata USR Diana Buzoianu. Sursa foto: Diana Buzoianu / Facebook

Deficitul nu se scade numai crescând taxe, se mai scade și tăind din cheltuieli, a subliniat deputata USR Diana Buzoianu, luni, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin.

Diana Buzoianu (USR), pe B1 TV, despre deficitul bugetar și măsurile fiscale

Întrebat despre măsurile fiscale pe care le pregătește coaliția, deputata USR a spus: „Ei astăzi se întâlnesc, cică, să discute măsuri fiscale. Eu aș vrea să se fi întâlnit acum șase luni și să discute în sfârșit tăierile cheltuielilor. Pentru că taxele, ne reamintim, din ianuarie au crescut pentru noi toți (…). Adică domnul Boloș vine cu această poveste că, domne`, Comisia Europeană și Parlamentul European ne cer așa, Comisia Europeană, mai ales, ne cere să scădem deficitul. Păi, deficitul nu se scade numai crescând taxe, se mai scade și tăind din cheltuieli. Unde sunt cheltuielile alea tăiate?”.

„Nici PNL să știți că n-a făcut absolut nimic în ministerele pe care le are, în continuare sunt doldora de secretari de stat, în continuare au crescut organigramele. În primării, la fel, organigramele au crescut”, a adăugat deputata USR.

Diana Buzoianu: Cheltuielile au crescut

„Adică eu mă bucur că ei se întâlnesc astăzi să discute, dar eu sper că nu discută taxe, ci discută scăderi de cheltuieli, că, până una-alta, ei au promis că de la 1 ianuarie încep și scăderile de cheltuieli. Au crescut cheltuielie. Suntem în iulie și au prelungit termenul de reformă pe care voiau ei să o facă până în iunie, la finalul lunii iunie. Noi deja suntem în luna iulie și domnul Boloș astăzi habar n-are dacă au fost tăiate cele 200.000 de posturi. Habar n-are, că am tot întrebat (…) și nu știa să zică. S-a supărat foarte tare. S-a supărat și când l-am întrebat dacă știe măcar câte firme a adus de la gri sau de la negru pe alb. Nici asta n-a știut să spună”, a mai spus deputata USR Diana Buzoianu.