Diana Buzoianu critică MAI pentru OUG privind testarea antidrog a șoferilor: Mă șochează cât de slab este ministerul că nu a putut să își dea seama singur că există niște probleme fundamentale cu acest act normativ (VIDEO)

Diana Buzoianu critică MAI pentru OUG privind testarea antidrog a șoferilor: Mă șochează cât de slab este ministerul că nu a putut să își dea seama singur că există niște probleme fundamentale cu acest act normativ (VIDEO)
Deputata USR Diana Buzoianu. Sursa foto: Diana Buzoianu / Facebook

Deputata USR Diana Buzoianu a vorbit despre OUG privind testarea antidrog a șoferilor, marți, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin, și s-a arătat șocată de „cât de slab este ministerul în sine că nu a putut să își dea seama singur că există niște probleme fundamentale cu acest act normativ”.

Diana Buzoianu (USR), pe B1 TV, despre OUG privind testarea antidrog a șoferilor

Întrebată despre legislația de profil din Parlament, deputata USR a spus: „Sunt două lucruri aici de menționat. La 2 Mai exista legislație. Eu știu că cei care au venit astăzi cu ordonanța, PSD și PNL, mint așa, cumva, fără niciun fel de problemă că această ordonanță vine în urma tragediei de la 2 Mai. Tragedia de la 2 Mai are la bază fie incompetența unor polițiști, fie efectiv corupția lor, pentru că aveau legislația necesară acei polițiști să îl oprească pe tânărul Pascu, să îl și legitimeze, aveau posibilitatea inclusiv pe legislația actuală să îi ia pentru 24 de ore buletinul dacă dădea semne că era drogat, aveau posibilitatea să îl testeze”.

„Nu erau obligați de legislație să îl testeze dacă au găsit droguri la el în mașină, dar aveau posibilitatea să facă asta. Ei au preferat să închidă ochii și să se prefacă că nu există. Legislația care vine astăzi, acum, nu ar fi salvat copiii de la 2 Mai dacă erau în continuare aceeași polițiști care l-ar fi oprit, care, repet, fie erau incompetenți, fie erau de rea-credință”, a adăugat Diana Buzoianu.

Diana Buzoianu: Mă șochează de cât de slab este MAI

„Al doilea lucru este că, da, într-adevăr, exact ce s-a spus mai devreme, această ordonanță nu a fost discutată, dar pe mine ce mă șochează nu este lipsa dezbaterii pe acest act normativ, ci cât de slab este ministerul în sine că nu a putut să își dea seama singur că există niște probleme fundamentale cu acest act normativ. Vă dați seama cât de jos este nivelul de pregătire al celor care au scris acest act normativ?”, a continuat Diana Buzoianu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`