Diana Buzoianu: Alexandru Rafila „a rezolvat” problema mitei din spitale ștergând orice fel de posibilitate ca pacienții să mai spună că au trebuit să dea mită / Se comportă ca un consultant (VIDEO)

Diana Buzoianu: Alexandru Rafila „a rezolvat” problema mitei din spitale ștergând orice fel de posibilitate ca pacienții să mai spună că au trebuit să dea mită / Se comportă ca un consultant (VIDEO)
Deputata USR Diana Buzoianu. Sursa foto: Diana Buzoianu / Facebook

Deputata USR Diana Buzoianu a vorbit despre situația din sectorul sanitar, miercuri, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin, și l-a acuzat pe ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, că „«a rezolvat» problema mitei din spitale ștergând orice fel de posibilitate ca pacienții să mai spună că au trebuit să dea mită”.

Diana Buzoianu (USR), pe B1 TV: Alexandru Rafila nu pare capabil să ia niciun fel de decizie

Pornind de la cazul de la Spitalul Sf. Pantelimon din București, Diana Buzoianu a comentat situația din sectorul sanitar și i-a adus mai multe acuzații ministrului Sănătății.

„Noi avem un ministru care se comportă mai degrabă ca un consultant așa, din exterior. El vede problemele din sistem grave, care ne pun practic viața în pericol, dar cu toată puterea pe care o are domnul Rafila, conducând Ministerul Sănătății, nu pare să fie capabil să ia niciun fel de decizie, ba chiar mai mult, îi și acoperă pe acești oameni”, a declarat deputata USR.

Diana Buzoianu: Alexandru Rafila a șters orice fel de posibilitate ca pacienții să mai spună că au trebuit să dea mită

„Nu e întâmplător că avem situații de genul acesta. Pentru că domnul Rafila este, de exemplu (…), ministrul care a scos din întrebările care se trimit pacienților ulterior, după ce au ieșit din spitale, întrebarea dacă au trebuit să dea mită sau nu, deci domnul Rafila era deranjat de faptul că oamenii răspundeau în continuare în 2023 că trebuiau să dea mită în spitalele din România. În loc să încerce să rezolve această problemă, «a rezolvat» problema mitei din spitale ștergând orice fel de posibilitate ca pacienții să mai spună că au trebuit să dea mită”, a continuat Diana Buzoianu.

„Domnul Rafila este un om care așteaptă un munte de bani, sute de milioane de euro, mai mult decât au avut pentru investiții în sănătate toți miniștrii de dinainte, în ultimii 30 de ani, și, cu toate astea, nu a reușit să implementeze nimic, să pună un spital pe harta României, un spital nou”, a mai spus deputata USR.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`