Diaconescu, despre parlamentarii dezertori din PPDD: I-am trimis eu să fie spioni la alte partide, să vadă ce și cum merge treaba

Publicat: 14 05. 2013, 21:01

Cinci deputați și un senator au părăsit recent PP-DD, ceea ce înseamnă că, potrivit clauzei semnate înainte de alegerile parlamentare din 9 decembrie, Dan Diaconescu ar urma să încaseze câte 2 milioane de euro de la fiecare ”dezertor”.

Astfel, Dan Diaconescu ar fi putut avea în conturi cu 12 milioane de euro în plus dacă ar fi cerut acei bani de la cei șase parlamentari care au plecat spre PNL sau PC, fie au ales să rămână independenți.

Varianta acestuia este una care îl avantajează însă, precizând că nu va primi acei bani.

„Păi de ce să le cer banii când eu ştiu că ei se întorc în partid? Ei au plecat din PPDD că i-am trimis eu să fie spioni pe la alte partide, să vadă ce şi cum merge treaba”, argumentează Diaconescu, citat de Gândul.

Acesta spune că dacă cei șase parlamentari nu se întorc în PPDD, li se va cere nu doar banii și demisia din Parlament, ci se vor trezi și cu un proces.

„Dacă nu se întorc şi nu vor să plătească, le cerem noi şi dacă nu şi nu, mergem în instanţă, îi dăm în judecată. Normal că are bază juridică, s-au uitat peste ea jurişti de vază, cum e domnul Daniel Fenechiu. Asta e legea noastră anti-migraţia parlamentară”, a mai explicat Diaconescu.