Despre punctualitatea lui Iohannis: “Îşi programa audienţele la ore ciudate. Spre exemplu, 11:46!”

Despre punctualitatea lui Iohannis: “Îşi programa audienţele la ore ciudate. Spre exemplu, 11:46!”

După alegerea lui Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte al României, majoritatea analiştilor au încercat să afle cât mai multe lucruri despre “omul Iohannis”, încă o necunoscută a mediului politic autohton.

În cadrul acestei încercări se poate încadra şi editorialul lui Dan Andronic din Evenimentul Zilei, care descrie o întâmplare despre punctualitatea proverbială a lui Iohannis.

Apropiații, sau ceea ce înțelegem la ora actuală prin persoane care au avut posibilitatea să stea mai mult timp în preajma președintelui ales, povestesc scene definitorii pentru ceea ce (în limbaj politico-dâmbovițean) s-ar numi încăpățânare.

Dar în Ardeal se numește rigoare. 

Am aflat multe.

De la modul în care refuza să facă anumite lucruri, cum ar fi pregătirea pentru dezbaterile cu Victor Ponta, până la punctualitatea dusă la extrem în ceea ce privește întâlnirile.

Sau după cum definea o ziaristă din Sibiu, Mădălina Luca Scutelnicu, „semnificația lui 11.46„, respectiv ce înseamnă o întâlnire cu primarul Klaus Iohannis: e proverbial pentru ziariștii din Sibiu obiceiul lui Iohannis de a programa audiențe la ore ciudate.

Una din ele, cu un ziarist local, era fixată pentru ora 11.46.

Ziaristul ajunsese mai devreme, primarul Iohannis l-a văzut, a trecut pe lângă el și s-a dus în birou. A mai stat câteva minute, până s-a făcut fix ora 11.46 și a deschis ușa, poftindu-l înăuntru. Obicei preluat și la București. Unde, așa cum îmi spunea un lider PNL, orice întâlnire cu actualul președinte al partidului are o agendă exactă, de la ora fixată, durata ei și temele de discuție”, scrie Dan Andronic în editorialul său.

Dan Andronic mai susţine că în această perioadă se dă o bătălie pentru “influența asupra opiniilor viitorului președinte al României”. Iar prima miză este echipa de consilieri a viitorului preşedinte.

Potrivit lui Dan Andronic, fostul lider PDL Vasile Blaga pare a fi persoana care duce din umbră acest război. “Vasile Blaga nu mai are de gând să joace rolul secundului supus ordinelor căpitanului. Vizează schimbarea majorității parlamentare și, de ce nu, funcția de prim-ministru! Iar pentru asta s-a hotărât să iasă la bătaie din start”, notează Dan Andronic.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei