Deputatul USR Cristian Seidler susține că primărița Sectorului 1, Clotilde Armand, a rămas în continuare în cărțile USR pentru Senat

Deputatul USR Cristian Seidler susține că primărița Sectorului 1, Clotilde Armand, a rămas în continuare în cărțile USR pentru Senat
Sursa foto: Facebook / Clotilde Armand

Potrivit unor surse din USR, președintele USR, Elena Lasconi, le-a cerut vineri membrilor din Biroul Național al partidului să invalideze candidatura la Senat a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, după ce edilul a fost, joi, inculpat în dosarul penal deschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1 la sesizarea agenției Naționale de Integritate.

Clotilde Arman rămâne pe primul loc pe lista pentru Senat, la București, anunță Cristian Seidler

Cristian Seidler, deputat USR și noul șef de campanie al USR, infirmă aceste informații și spune că în ciuda zvonurilor, Clotilde Armand este în continuare pe listele USR pentru Senat, ba chiar e pe primul loc.

„În timp ce noi vorbim USR depune listele de candidați, semnate prinre altele de doamna Lasconi și Clotilde Armand se află printre candidați, la București. Astea sunt faptele. (…)

Așa cum am anunțat și anterior Clotilde este pe locul I la Senat. Au fost discuții referitoare la toate candidaturile din toate județele, inclusiv la doamna Armand.”

Potrivit surselor anterioare din USR, Lasconi ar fi spus că înțelege grija colegilor și momentul dificil prin care trece Clotilde Armand, dar candidatura acesteia ar pune într-o lumină foarte proastă partidul, și ar avea un impact negativ în cursa pentru Cotroceni.

Ea a arătat că liderii celorlalte două mari partide, PNL și PSD, nu tolerează în prag de campanie să păstreze în prima linie membri cu probleme în justiție, chiar dacă se știe că aceștia vor fi recuperați după alegeri.

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată în luna aprilie, fiind acuzată de încălcare articolului art. 301 din Codul Penal, care se referă la folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`