Deputatul Trășculescu, interceptat: Trebuie să mai ies deputat, şi ies, indiferent ce se întâmplă

Publicat: 14 11. 2012, 18:30

Referatul înaintat de DNA deputaţilor, pentru a încuviinţa arestarea lui Alin Trăşculescu, conţine şi o serie de interceptări ale convorbirilor deputatului. Din stenograme, reiese că Alin Trăşculescu ar fi fost disperat să ajungă iar în Parlament. Mai mult, interceptările au dezvăluit că Marian Calotă, complicele său, l-ar fi şantajat şi ameninţat pe omul de afaceri cu recuperatorii.

Din stenogramele cuprinse în dosarul înaintat de procurorii DNA către deputaţi reiese că Alin Trăşculescu ţinea cu tot dinadinsul să ajungă din nou în Parlament.

Interceptările arată însă că Marian Calotă l-ar fi şantajat şi ameninţat pe omul de afaceri cu recuperatorii. Marian Calotă se află în arest preventiv pentru 29 de zile, în timp ce deputaţii din Comisia Juridică au decis ca cererea de încuviinţare a arestării lui Alin Trăşculescu să fie votată în plen pe data de 20 noiembrie. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea i-ar fi sugerat deja lui Trăşculescu o soluţie în acest caz.

Alin Trăşculescu este acuzat de trafic de influenţă, instigare la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la infracţiunea de spălare a banilor. Potrivit DNA, în perioada noiembrie 2010 – noiembrie 2012, Trăşculescu a pretins de la reprezentantul unei societăți comerciale, inițial suma de 50.000 euro, care ulterior a fost majorată la 150.000 euro.

Stenograme Alin Trășculescu

http://static.mediadirect.ro/player-preload/swf/preloader/preloader.swf

Embed: