Deputatul PSD, Anghel Stanciu, către parlamentari: Este momentul să ne luăm Parlamentul înapoi. Cum să fii pe locul 14 în grila de salarizare?

Deputatul PSD, Anghel Stanciu, către parlamentari: Este momentul să ne luăm Parlamentul înapoi. Cum să fii pe locul 14 în grila de salarizare?
Foto: enational.ro

Deputatul PSD, Anghel Stanciu, a susţinut, marţi, proiectul privind pensiile speciale pentru parlamentari, îndemnând deputații și senatorii să adope o decizie prin care să-și ia Parlamentul înapoi.

În susținerea proiectului, deputatul a invocat discursul președintelui Klaus Iohannis de la învestirea sa în funcție, în care pledează pentru un Parlament puternic și pentru renunțarea la populism.

„Sper că sunteţi de acord cu aceste gânduri de început a mandatului domnului preşedinte. 9 februarie 2015 a fost în gândirea şi speranţa tuturor o bornă de hotar, când am crezut că perioada populismului nociv în democraţie a început să apună. Acesta este principalul motiv pentru care 255 de parlamentari au iniţiat prezenta iniţiativă, considerând că momentul menţionat de Iohannis a sosit, să ne debarasăm de populism”, le-a spus Stanciu parlamentarilor, potrivit Mediafax.

„16 decembrie 2014 a fost ziua în care colegii au susţinut că ne-am luat ţara înapoi, astăzi 16 iunie 2015 credem că este momentul să ne luăm Parlamentul înapoi.Este momentul ca astăzi, dragi tovarăşi, 16 iunie să meditaţi asupra votului”, a mai declarat acesta.

Anghel Stanciu a expus ca argumente pentru adoptarea acestui proiect aplicarea aceloraşi principii ca în UE și stoparea discriminării parlamentarilor în raport cu alte categorii, făcând referire la faptul că parlamentarii sunt pe locul 14 în grila de salarizare.

„De ce cei care fac legile, parlamentarii, suntem pe locul 14 în grila de salarizare, sunt discriminaţi faţă de alte categorii? Cum să fii pe locul 14 în grila de tratament? Cum este egalitatea?”, a adăugat Stanciu.

Parlamentarii au votat pensiile speciale cu peste 300 de voturi. (Detalii AICI)

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`