Deputatul PSD Alfred Simonis va fi președintele interimar al Camerei Deputaților în locul lui Marcel Ciolacu

Deputatul PSD Alfred Simonis va fi președintele interimar al Camerei Deputaților în locul lui Marcel Ciolacu
Foto: Facebook @ Alfred Simonis

Deputatul PSD Alfred Simonis ar urma să preia funcția de președinte al Camerei Deputaților în locul premierului desemnat Marcel Ciolacu, porivit G4media.ro.

Alfred Simonis va fi președintele Camerei Deputaților

În acest context, Simonis și-a dat deja demisia din funcția de lider de grup și urmează să fie instalat mai întâi în funcția de vicepreședinte. Din această poziție Simonis va fi instalat președinte interimar al Camerei Deputaților cel puţin până în luna septembrie, atunci când ar urma să se voteze viitorul președinte.

Președintele PSD Timiș, Alfred Simonis, este considerat unul dintre apropiații lui Sorin Grindeanu, însă în partid trece drept omul de încredere al lui Marcel Ciolacu din Parlament.

Potrivit CV-ului, Alfred Simonis a absolvit Universitatea Tibiscus din Timișoara, Facultatea de Drept și Colegiul Național de Apărare (2017). Tot atunci a urmat un curs de perfecționare la Institutul Diplomatic Român.

Între 2006 și 2012 a fost directorul unei societăți comerciale din Timișoara, SC BAYKOZ COM&DIST SRL. A fost consilier local între 2012 și 2016 la Timișoara. În același timp, între 2012 și 2015 a fost director executiv la Aeroportul din Timișoara.

În 2016 a fost ales consilier local, mandat la care a renunțat după câteva luni fiind ales deputat. În 2020 a fost reales.

Potrivit declarației de avere depuse în iunie 2022, Simonis are un teren intravilan de 831 de mp în localitatea Moșnița din Timiș și un teren extravilan de 1 ha în Fardea, tot în Timiș. Deține un apartament în Timișoara de 57 mp și o casă în Moșnița de 256 mp. Are un autoturism BMW. Raportează în conturi 165 de mii de lei și 21 de mii de euro. Susține că a acordat împrumuturi în nume personal în valoare de aproape un milion de lei către firma SC Global Reconssim SRL Simonis Elena. În  nume personal ar fi acordat împrumuturi de 130 de mii de lei și 31.700 de euro către patru persoane fizice: Carol Simonis, Petru Mitocariu, Constantin Bara și Răzvan Bratostin.

Raportează credite contractate de la BCR în 2018 scadent în 2047 în valoare de 461 de mii de lei și un credit la ING Bank contractat în 2016 scandent în 2046 în valoare de 245 de mii de lei. Ar fi primit 89 de mii de euro la un botez.

Conform declarației de avere, Autoritatea Electorală Permanentă i-a rambursat suma de 133.000 de lei reprezentând contribuția la campania electorală.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei